Rīgas kino festivāla direktore: Ceram atjaunot liela foruma tradīciju Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 1 mēneša.

3.aprīlī īpašā pasākumā Rīgas Starptautiskā kino festivāla organizatori informēs par šo notikumu. Kā Latvijas Radio norādīja festivāla direktore Sonora Broka, kino festivāla mērķis ir arī atjaunot liela festivāla tradīciju Latvijā, bez kā kultūras kopaina nav iedomājama.

Gada nogalē Rīgā gaidāmā Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija pamudinājusi Latvijas kino industrijas un visu Latvijā pastāvošo filmu festivālu pārstāvjus saliedēties kopīgā kino notikumā - Rīgas Starptautiskajā kino festivālā, par kuru ceturtdien plašāk organizatori informēs īpašā pasākumā.

Ar kopīgiem spēkiem mēs vēlamies padarīt Latviju redzamāku. Mēs vēlamies nokļūt pie skatītāja, pozicionējoties kā festivāls, kur ir filmas ļoti plašai mērķauditorijai – tas ir no pieciem līdz 99 gadiem. Arī žanriski ir liela daudzveidība (..) Mērķis ir arī atjaunot liela festivāla tradīciju Latvijā, bez kā kultūras kopaina nav iedomājama,” stāsta festivāla direktore Sonora Broka.

Tādējādi plānots, ka Rīgas Starptautiskais kinofestivāls kļūs par pastāvīgu tradīciju, vienlaikus saglabājot arī tajā apvienojušos festivālu identitāti.

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā kopīgam darbam apvienojušies Latvijas Kinematogrāfistu savienība ar Latvijas Nacionālo filmu festivālu “Lielais Kristaps”, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls “2ANNAS”, kinoaktieru festivāls “Baltijas Pērle”, kā arī Latvijas Kinoproducentu asociācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti