Rīgā lekciju lasīs lietuviešu fotogrāfs Endrjū Miksis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Rīgas Fotomēneša 2015" ietvaros 14. maijā plkst. 18.30 "The Mill" koprades telpā, Brīvības ielā 33 notiks pazīstamā lietuviešu izcelsmes fotogrāfa, pretrunīgi vērtētā darba "Disko" autora Endrjū Mikša (Andrew Miksys) atvērtā lekcija.

Fotogrāfs Endrjū Miksis dzimis Sietlā, ASV lietuviešu ģimenē, bet dzīvo un strādā Lietuvā jau 15 gadus. 2013. gadā iznāca viņa pašizdotā grāmata "Disko", kas guva plašu starptautisku ievērību un izraisīja asas diskusijas Lietuvā.

Grāmata tapa, Miksim no 2000. līdz 2010. gadam ceļojot pa nomaļiem Lietuvas ciematiem un fotografējot tīņus vietējās diskotēkās, kas lielākoties notiek postpadomju kultūras namos. Viņu fascinēja gan šīs telpas, gan diskotēku apmeklētāji. Sērija vēsta par Lietuvas jauniešiem, pagātnes drupām un jaunās paaudzes nedrošo nākotni, kā arī straujām pārmaiņām, kas skar lauku reģionus.

“Vēlējos cildināt un dokumentēt šo unikālo vidi, pirms tā pazūd pavisam,” stāsta Miksis.

Kamēr Lietuvas medijos izskanēja viedoklis, ka Mikša sērija parāda valsti sliktā gaismā un grauj tās starptautisko tēlu, pats Miksis uzskata, ka cilvēki un vide, kas pārādās viņa fotogrāfijās, arī ir pelnījuši ievērību.

Lekcijā Miksis iepazīstinās ar saviem darbiem un neatkarīgo grāmatu izdošanas procesu. Pēc lekcijas sekos saruna ar publiku.Lekcija notiks angļu valodā bez tulkojuma. Ieeja bez maksas.

Endrjū Mikša (1969) darbi publicēti "The New Yorker", "Harpers", "HotShoe", "BuzzFeed", "Vice" un neskaitāmos citos medijos, kā arī plaši izstādīti starptautiski. Fotogrāfs saņēmis Gugenheima, Fulbraita, Ārona Siskinda fonda un "Light Work" stipendijas. Šobrīd viņš gatavo jaunāko grāmatu "Tulips" par Baltkrieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti