Dienas ziņas

Katoļi pieprasa slēgt izstādi Liepājas muzejā

Dienas ziņas

Spriež, kā mazināt rindas uz izmeklējumiem

Prezentē filmu "4 x 4 par brīvību"

Prezentē filmu «4 x 4 par brīvību»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sagaidot Latvijas Neatkarības divdesmit piekto gadadienu, ceļu pie skatītājiem sāk filma ''4x4 par brīvību''. Tā ir Latvija šķērsgriezumā ne no Rīgas skatpunkta. Tā par filmu saka tās režisors Olafs Okonovs. Filma vēsta par kādreizējā Tukuma rajona pārmaiņām pēdējo divdesmit piecu gadu laikā, un tās galvenie varoņi ir tukumnieki.

Viņi bija četri, kuri pirms ceturdaļgadsimta pārstāvēja Tukuma rajonu Augstākajā Padomē un teica ''jā'' vārdu brīvībai. Atceroties to laiku, Jurim Celmiņam  vēl šodien acīs sariešas emociju asaras, ko papildina gandarījums, ka savu neatkarību esam pratuši izmantot.

 „Katrs varbūt savādāk arī vērtētu šo situāciju, bet es skatos uz aizvadītajiem divdesmit pieciem gadiem pozitīvi, jo sasniegts ir ļoti daudz,” saka 4. maija deklarācijas kluba valdes loceklis Juris Celmiņš.

Par to, kādi ir bijuši pedējie divdesmit pieci gadi un kā mainījies  kādreizējais Tukuma rajons un tā cilvēki, stāsta  arī filma ''4x4  par brīvību''. Filmas režisors Olafs Okonovs to sauc par Latvijas  šķērsgriezumu no ne Rīgas skatupunkta.

 “Tas ir stāsts par cerībām, ilūzijām un spēju būt saimniekiem pašiem savā zemē. Tas, uz ko cilvēki bija sacerējušies, kāda bija tā realitāte, kāda bija tā skola ceturtdaļgadsimta garumā, jo mēs jau toreiz bijām naivi,” stāsta filmas režisors Olafs Okonovs.

Pārmaiņu vēji pūtuši daudziem. Kāds no tiem ir ticis salauzts, kāds augšāmcēlies, bet filma, kuras galvenie varoņi ir paši tukumnieki, aicina nepagurt un nākamos divdesmit piecus gadus apkārt raudzīties plašāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti