Pirmizrāde filmai par pretošanās kustību pēckara Latvijā «Segvārds Vientulis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc trīs gadu intensīva darba 4.novembrī kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā savu pirmizrādi piedzīvos režisora Normunda Puča radītais emocionālais stāsts par nacionālo partizānu organizācijas darbību Latgalē un tās vadītāju katoļu priesteri Antonu Juhņeviču - filma "Segvārds Vientulis".

Filma balstīta patiesos notikumos, kas norisinājās 1945.gadā pēc padomju okupācijas atgriešanās Līvānu apkārtnē. Vanagu draudzes katoļu priesteris Antons Juhņevičs baznīcas saimniecības telpās slēpa vietējos vīriešus no mobilizācijas vācu un sarkanajā armijā. Savas pārliecības dēļ nonācis konfliktā ar varu, viņš bija spiests izšķirties par radikālu soli.

"Segvārds Vientulis" ir inscenēta dokumentāla filma, kura ir balstīta vēsturiskos faktos, tomēr dramatiskā tēma ir tikai iemesls, lai runātu par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums, vēlme vienkārši izdzīvot - tas atspoguļojas Antona Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņos filmā "Segvārds Vientulis", norāda filmas režisors un arī scenārija autors Normunds Pucis, kuram šī ir debijas filma.

Vēsturiskās personas filmā atveido aktieri Varis Piņķis, Vilis Daudziņš, Edgars Samītis, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Juris Jope, Edgars Pujāts, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums un Valdemārs Karpačs.

Mūziku filmai ir sarakstījis starptautiski atzītais latviešu garīgās mūzikas komponists Rihards Dubra.

Iepriekš vēstījām, ka filmas "Segvārds Vientulis" pirmizrāde gaidāma šī gada maijā, tomēr tā notiks 4.novembrī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", bet no 7.novembra tās izrādīšanu sāks kinoteātri visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti