Pasniegtas «Critics’ Choice» balvas. Līdere – filma «Nomadland»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Visvairāk “Critics’ Choice” balvas ieguvusi filma “Nomadland”, saņemot četrus apbalvojumus, tajā skaitā godalgu kā labākā filma. Novērtētas arī filmas “Ma Rainey’s Black Bottom” un “Promising Young Woman”, savukārt seriālu kategorijā izcelti seriāli "The Crown" un "Ted Lasso", vēstīts "Critics Choice" asociācijas mājaslapā.

"Nomadland" režisore un scenārija autore Hloja Žao (Chloé Zhao) ieguvusi “Critics’ Choice” balvu par labāko režiju un adaptēto scenāriju, būtiski, ka viņa ir pirmā ķīniešu sieviete, kas apbalvota šajās kategorijās. Tāpat novērtēts arī filmas operatora Džošua Džeimsa Ričardsa (Joshua James Richards) darbs.

Trīs kategorijās triumfējusi filma “Ma Rainey’s Black Bottom”, iegūstot balvas par labāko aktierdarbu vīriešu kategorijā, ko saņēma Čedviks Bousmens (Chadwick Boseman), kā arī kostīmiem, frizūrām un grimu.

Kā labākā aktrise tika godināta Kerija Maligana (Carey Mulligan) par sniegumu filmā “Promising Young Woman”, kas ieguva balvu par labāko oriģinālo scenāriju, ko radījusi Emeralda Fennela (Emerald Fennell).

Seriālu kategorijā četras balvas ieguva “The Crown”, saņemot atzinības par labāko drāmas seriālu, labāko aktieri drāmā – Džošs O’KOnors (Josh O’Connor), labāko aktrisi drāmā – Emma Korina (Emma Corrin) un labāko otrā plāna aktrisi drāmā – Džiliana Andersone (Gillian Anderson).

Komēdijas žanrā “Ted Lasso” ieguva balvas visās trijās kategorijās, kurās bija nominēts, iegūstot “Critics’ Choice” balvu kā labākais komēdijseriāls, par labāko aktieri komēdijā kļuva Džeisons Sudeikis (Jason Sudeikis), savukārt kā labākā otrā plāna aktrise komēdijā tika izcelta Hanna Vadingema (Hannah Waddingham).

Kopumā četrpadsmit balvas tika piešķirtas “Netflix” veidotajām filmām un seriāliem.

“Critics Choice Awards” ik gadu tiek pasniegtas, lai godinātu labākos sasniegumus kino un televīzijā. Šogad balvas pasniegšana norisinājās 26. reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti