Rīta Panorāma

Intervija ar NBS komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Juri Lūkasu

Operete-biogrāfisks stāsts "Trīs zvaigznes. Zigfrīds"

Operetes par Zigfrīdu Annu Meierovicu ekranizējums pirmizrādi piedzīvos 10. decembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Operetes teātra veidotais operetes-biogrāfiska stāsta "Trīs zvaigznes. Zigfrīds" ekranizējums par Zigfrīdu Annu Meierovicu pasaules pirmizrādi piedzīvos VEF Kultūras pilī 10. decembrī, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja iestudējuma veidotāji.

Operetes-biogrāfiskā stāsta ekranizējums ir Operetes teātra veltījums Latvijai un stāsta par Latvijas valsts dzimšanu un Zigfrīdu Annu Meierovicu, kurš panāca Latvijas valsts izveidošanu de jure un de facto, un ataino notikumus no laika, kad Meierovics bija Bēgļu komitejas biedrs, līdz pat nāves brīdim, kad viņš ir jau starptautiski atzīts diplomāts.

Kā skaidroja projekta idejas autore Agija Ozoliņa-Kozlovska, darbs tapis kā dāvana Latvijai: "Es meklēju nopietnu ideju, kas Latvijai ir svarīga. Un nenoliedzami, ka tāds ir Zigfrīds Anna Meierovics – diplomāts, šarmants, augsti izglītots, kas faktiski ir tāds kā Latvijas brīvības iegūšanas simbols."     

Pēc Latvijas Operetes fonda pasūtījuma Platona Buravicka radīto mūziku solistiem un simfoniskajam orķestrim iestudējis un interpretējis diriģents Valdis Butāns, mūziku audio ierakstā iemūžinājis skaņas režisors Andris Ūze.

Radošajā komandā kopdarbojas: režisore Dace Micāne-Zālīte, muzikālais vadītājs Valdis Butāns, horeogrāfe Lilija Lipora, māksliniece Sandra Strēle, vizuālās koncepcijas māksliniece Odetta Birmane, scenogrāfijas veidotājs Rolands Strelčs, grima māksliniece Liāna Repule. Filmu veido "Edart TV" filmēšanas un montāžas grupa. 

Lomās: Zigfrīds Anna Meierovics – Valters Gleške (tenors), Kristīne Bakmane – Sonora Vaice (soprāns), Anna Meierovics – Jolanta Strikaite-Lapiņa (soprāns), kā arī Aivars Krancmanis (basbaritons), Andris Daņiļenko (baritons), Andris Kipļuks (tenors), Matīss Millers, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors, Henrijs Kozlovskis (Alfr. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola), Adams Vaicis (Rīgas Doma kora skola), Ernests Vīgners (J. Mediņa Mūzikas vidusskola), Dāvids Kristofers Loks (J.Mediņa Mūzikas vidusskola). Iestudējumā piedalās dejotāji Egija Abaroviča, Reinis Rešetins, Roberta Gailīte, Kate Ikauniece, Edvards Kurmiņš, Aigars Larionovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti