Olivers Stouns uzņems filmu par Edvardu Snoudenu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Provokatīvais amerikāņu režisors Olivers Stouns uzņems filmu par neviennozīmīgi vērtēto ziņotāju Edvardu Snoudenu.

Trīskārtējais ASV kinoakadēmijas balvas "Oskars" ieguvējs kinorežisors Olivers Stouns paziņoja, ka viņš veidos Lielbritānijas laikraksta "The Guardian" žurnālista Lūka Hārdinga grāmatas "The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man" adaptēto kino versiju, kas vēstīs par bijušo ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes un Nacionālās drošības aģentūras darbinieku Edvardu Snoudenu.

Edvards Snoudens ir varonis, jo viņš to darīja ne peļņas dēļ, ne arī lai sāpinātu mūsu valsti. Es tam neesmu redzējis nevienu pierādījumu. Viņš to darīja sirdsapziņas dēļ," pārliecināts Stouns.

Kā zināms, 2013.gada jūnija sākumā Snoudens nodeva laikrakstiem "The Guardian" un "The Washington Post" slepenu informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personas izsekošanu globālajā tīmeklī.

Tas ir viens no mūsdienu ģeniālākajiem stāstiem," Stouns norādījis savā paziņojumā, piebilstot - šādas filmas veidošana viņam ir liels izaicinājums.

Strouns būs gan filmas scenārija autors, gan režisors.

Olivers Stouns (publicitātes attēls)

67 gadus vecajam režisoram gan ir pieredze biogrāfisku kinodarbu veidošanā - Stouns ir režisors filmām "The Doors" (1991), "Nixon" (1995), "W" (2008), kas vēsta par toreizējo ASV prezidentu Džordžu V. Bušu. Daudzas režisora filmas skar arī sociālas tēmas, piemēram, 1989.gada kinolente "Born on the Fourth of July" ("Dzimis 4.jūlijā").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti