Kultūras ziņas

"Melnie suņi" Mākslinieku savienībā

Kultūras ziņas

Gadumijas koncerts operā

"Melānijas hronikas" filmēšana tuvojas noslēgumam

«Melānijas hronikas» filmēšana tuvojas noslēgumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc gandrīz trīs gadu pūlēm un cīņas ar trūkstošo finansējumu noslēgumam tuvojas darbs pie režisora Viestura Kairiša spēlfilmas "Melānijas hronika". Tā balstīta Melānijas Vanagas dzīvesstāstā un rakstnieces piedzīvotajā izsūtījumā Sibīrijā.

Lai Latvijas un Somijas kopražojuma filma "Melānijas hronika" pēc Melānijas Vanagas biogrāfiskā darba "Veļupes krastā" beidzot piedzīvotu pirmizrādi Latvijas kinoteātros nākamā gada nogalē, atlicis ne tik daudz - skaudro ziemas skatu 13 filmēšanas dienas Karēlijā un grūtais montāžas darbs.

"Jau uzsākot šo projektu bija skaidrs, ka tas nav vienā gadā paveicams darbs, jo tā ir liela, vērienīga, vēsturiska kinofilma, kuru nevar radīt viena gada ietvaros, tāpēc garais ceļš no 2013.gada ir bijis ārkārtīgi interesants," stāsta filmas producente Inese Boka-Grūbe.

Lai varētu uzņemt šo sāpīgo un skarbo, bet Latvijas sociālajai un vēsturiskajai atmiņai nozīmīgo filmas projektu, tika piesaistīti ne tikai valsts līdzekļi, bet arī privāto sponsoru ziedojumi.

"Mēs cenšamies nodarboties ar utopiju. Ja ir tāds pārdabisks virsuzdevums, ir arī vieglāk strādāt. Ja tu izliec reālistisku uzdevumu, tad arī rezultāts var būt reālistisks," norāda filmas režisors Viesturs Kairišs.

Filmas masu skatos piedalījās daudz brīvprātīgo, tajos varēs redzēt arī ne vienu vien pazīstamu seju. Bet pārējā filmas radošā komanda var lepoties ar operatoru Gintu Bērziņu, mākslinieci Ievu Jurjāni, Melānijas lomas atveidotāju, vienu no labākajām savas paaudzes Šveices aktrisēm Sabīni Timoteo, kā arī virkni zināmu latviešu aktieru.

"Lielākais gandarījums par paveikto būtu, ja filma nonāktu pie skatītājiem ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, Krievijā, citur pasaulē, un par šo stāstu uzzinātu ne tikai Latvijas skatītāji, bet arī starptautiska auditorija," saka Inese Boka-Grūbe.

Kā jau esam vēstījuši, filmas "Melānijas hronika" pirmizrāde Latvijā iecerēta 2015.gada nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti