«Kino Bize» – vienīgais seanss filmai par grupu «Efterklang»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Piektdien, 29. martā plkst. 21:00 „Kino Bize” piedāvā vienīgo seansu dokumentālajai filmai „Piramīdas spoks” (Ghost of Piramida (2012)), kurā stāstīts par dāņu grupas „Efterklang” ceļojumu uz vecu ogļraktuves pilsētu Piramida Krievijā, lai iedvesmotos savam jaunajam albumam.

„Efterklang” uzstāšanos jau izsludinājuši šī gada „Positivus” festivāla rīkotāji. Kā liecina informācija grupas mājas lapā, dāņu mūziķi festivālā uzstāsies 21. jūlijā.

Piramīda ir sen pamesta krievu ogļraktuves pilsēta uz norvēģu Svalbardas salas, kur vienīgā liecība par agrāko sadzīvi ir izslietās daudzdzīvokļu ēkas. Grupa „Efterklang” dodas uz šo aizmirsto nostūri, lai apkopotu tās melanholiju un sajūtu nelielos skaņu fragmentos, no kuriem ir veidots jaunākais grupas albums „Piramīda”. Skaņu meklējumos grupu pavada vietējais iedzīvotājs Aleksandrs, kurš uzbur agrāko laiku ainavu, kad padomju laikos iebraukušie ogļrači un to ģimenes piedzīvoja Piramīdas uzplaukumu.

Tā kā „Kino Bize” ir ierobežots vietu skaits, biļetes iepriekšpārdošanā ieteicams iegādāties Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15.

„Efterklang” jeb ‘atbalss’ ir alternatīvā folka, popa un roka grupa no Kopenhāgenas. 2000.gadā dibinātās grupas pamatsastāvā ietilpst vokālists Kaspers Klausens (Casper Clausen), basģitārists Rasmus Stolbergs (Rasmus Stolberg) un eletronisko skaņu meistars Mads Brauers (Mads Brauer). Radošo trio koncerttūrēs parasti atbalsta seši līdz astoņi pavadošo mūziķu sastāvs.

„Efterklang” bieži tiek salīdzināti ar islandiešu grandiem „Sigur Ros” un, kaut arī starp grupām pastāv zināmas līdzības, piemēram, abu apvienību avangardiskais stils un multinstrumentālais skanējums, "Eferklang" laika gaitā ir izveidojuši paši savu muzikālā stila nišu, izpildot elegantu un gaumīgu indī pop roku.

Ļaujoties jauniem izaicinājumiem, grupa pērn atklāja sava ceturtā albuma „Piramida” (2012) koncerttūri ar pilnībā izpārdotu „Efterklang” un pavadošā orķestra koncertu Ņujorkas Metropolitan Mākslas Muzejā.

Kritiķi raksturo „Piramida” kā patīkamu pārsteigumu pilnu meistardarbu, kas spilgti atspoguļo skaņdarbos ieguldītās emocijas un izjūtas. Albumu izdeva Britu neatkarīgā izdevniecība „4AD”, kura pārstāv arī tādus māksliniekus kā „Bon Iver”, „Daugther”, „Grimes”, „Twin Shadow”, „Purity Ring” u.c.

Savu debijas albumu „Tripper” Efterklang izdeva 2004.gadā, kam sekoja 2007.gada „Parades” un 2010.gada albums „Magic Chairs”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti