Kultūras ziņas

Kāpēc nav vienlīdzīgas pieejas pedagogu piemaksām?

Kultūras ziņas

Paziņoti "Zelta mikrofons 2021" pretendenti

Kādus seriālus gaidīt 2021. gadā?

Kādus ārzemju seriālus gaidīt 2021.gadā?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā, kad kinoteātri ir slēgti un jaunāko filmu pirmizrādes pasaulē atkal un atkal tiek pārceltas vai atceltas, labs laika kavēklis "mājsēdes" apstākļos ir televīzijas seriāli. Neraugoties uz pandēmijas radītajiem šķēršļiem, tos filmēja un turpinās filmēt.

Šī gada sākums seriālu, jo īpaši komiksu pasaules “Marvel”, cienītājiem jau ir atnesis pirmās divas no deviņām sērijām par supervaroņiem. Piecdesmito gadu stilistikā veidotais darbs “Vanda/Vižen” (“WandaVision”) stāsta par diviem pārcilvēkiem – Vandu Maksimovu un Viženu – un viņu šķietami mierīgo dzīvi laukos. Protams, tā pārtop par asa sižeta drāmu un brīžiem arī komēdiju. Galvenajās lomās Elizabete Olsena un Pols Betanijs.

Šogad ar seriālu pirmizrādēm ražīga sola būt kompānija “Disney”. Viena no tuvākajām pirmizrādēm gaidāma supervaroņu ciklam “Piekūns un Ziemas kareivis” (“The Falcon and the Winter Soldier”). Tie būs divi kārtējie varoņi no “Marvel” radītajiem stāstiem, un tos atveidos Entonijs Maki un Sebastians Stens.

Februārī gaidāms leģendārā trillera “Jēru klusēšana” (“The Silence of the Lambs”) turpinājums. Kompānijas “CBS” producētā seriāla “Klarisa” (“Clarice”) darbība notiks gadu pēc filmā vēstītajiem notikumiem un stāstīs par FIB aģentes Klarisas Starlingas atgriešanos pie maniaku medībām. Sezonā plānotas 10 sērijas. Galvenajā lomā austrāliešu aktrise Rebeka Brīdsa.

Aprīlī kompānija “Netflix” nāks klajā ar jaunu, mistisku fantāzijas drāmu “Ēna un kauls” (“Shadow and Bone”). Tā veidota pēc amerikāņu rakstnieces Lī Bardugo darba motīviem un stāstīs par meiteni Alīnu, viņas maģiskajām spējām un misiju izglābt savu tautu no ļaunajiem spēkiem. Pirmās sezonas sēriju skaits pagaidām nav izziņots.

Fantastikas cienītājus šogad gaida iespaidīgs zinātniskās fantastikas cikls, kas veidots pēc žanra klasiķa Aizeka Azimova romāna “Fonds” (“Foundation”). Darbība notiek tālā nākotnē, kad cilvēki mīt uz planētām kosmosa plašumos un cīnās ar grūstošo Galaktikas impēriju. Plānots, ka seriālu izrādīs platforma “Apple TV”. Pirmizrādes datums vēl nav zināms.

Laba ziņa Džona Tolkīna daiļrades cienītājiem. Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas radītajiem sarežģījumiem, pagājušajā gadā “Amazon Studios” Jaunzēlandē sāka seriāla “Gredzenu pavēlnieks” (“The Lord of the Rings”) filmēšanu. Darbība notiks tūkstošiem gadu pirms jau ekranizētajiem “Gredzenu pavēlnieka” notikumiem. Pirmās divas sērijas režisē spāņu režisors Huans Antonio Baijona, kurš pazīstams ar tādām filmām kā “Patversme” (“The Orphanage”)  un “Juras laikmeta parks. Kritusī karaliste” (“Jurassic Park: Fallen Kingdom”). Kaut arī darbs pie filmas vēl turpinās, “Amazon” pirmizrādi ir izziņojis šī gada otrajā pusē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti