Filma «Maidans» un diskusija par mākslas un politikas mijiedarbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā būs divi īpaši notikumi - diskusija par mākslas un politikas mijiedarbību un Sergeja Lozņicas (Sergey Loznitsa) filmas „Maidans” („Maidan”) seanss, informē Nacionālais Kino centrs.

Diskusija notiks 2. septembrī plkst. 18.00 kinoteātrī “K.Suns” un tās tēmas izvēli - mākslas un politikas mijiedarbība – ir iedvesmojusi Sergeja Lozņicas dokumentālā filma „Maidans”.

Sarunu vadīs sociālantropologs Klāvs Sedlenieks. Viņa sarunu biedri – baltkrievu izcelsmes kino režisors Sergejs Lozņica, kas patlaban dzīvo Vācijā,  kino un teātra režisors Pēteris Krilovs, kura nupat pirmizrādītā filma „Uz spēles Latvija” aktualizē līdzīgus jautājumus.  Plašu tēmas interpretāciju sarunai garantēs Satori galvenā redaktora, filozofa un publicista Ilmāra Šlāpina klātbūtne. Sabiedriskās politikas centra Providus pētniece Iveta Kažoka būs sarunas lielākā speciāliste politikas jautājumos, kam līdzšinējā radošā darbā pievērsies arī teātra režisors Valters Sīlis. Mākslinieks un tēlnieks Ivars Drulle, savukārt, pārstāvēs mākslas darbu radītājus.

Diskusijas gaitā tās dalībnieki pieskarsies jautājumiem par mākslinieka lomu politiskās krīzes situācijā, par mākslinieka un varas attiecībām, par ētiskajām robežām krīzes situāciju attēlošanā mākslā u.tml.

Saruna notiks angļu valodā, bet tās  atšifrējumu latviešu valodā vēlāk būs iespējams lasīt portālā SATORI, kas ir foruma informatīvais sabiedrības partneris.

Tūlīt pēc diskusijas plkst. 19.00  kinoteātrī “K.Suns” tiks demonstrēta arī  Sergeja Lozņicas dokumentālā filma  “Maidans”, kuras pirmizrāde bija šī gadu Kannu filmu festivāla īpašais notikums. „Maidans” ir režisora skatījums uz notikumiem Ukrainā šī gada pavasarī. Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Gan diskusija, gan filmas “Maidans” seanss ir pieejami ikvienam interesentam, ieeja abos šajos pasākumos ir bez maksas.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir ikgadējs starptautisks pasākums gan filmu veidotājiem, gan dokumentālo filmu skatītājiem. Profesionāļi foruma laikā piedalās dažādos semināros un dokumentālo filmu projektu tirgū, bet skatītājiem gan Rīgā, gan Jēkabpilī, Rēzeknē un Valmierā tiek piedāvāta filmu programma „Klusuma spēks”.

Forumu organizē Nacionālais kino centrs sadarbībā ar „Radošā Eiropa Media biroju”  un „European Documentary Network”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti