Filma «Kolka Cool» ieguvusi galveno balvu Sanktpēterburgas kino festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Jura Poškus filma "Kolka Cool" ieguvusi galveno balvu Sanktpēterburgas Starptautiskajā kino festivālā, LTV informē filmas producente Madara Melberga.

Fotoattēlā: Mila Kudrašova, Madara Melberga, Juris Poškus, Kirsi Tykky

Jura Poškus filma "Kolka Cool" ieguvusi galveno balvu Sanktpēterburgas Starptautiskajā kino festivālā, LTV informē filmas producente Madara Melberga.

“Kolka Cool” izcīnīja "Grand Prix", konkurējot ar tādu pazīstamu režisoru, kā Mikas Kaurismeki, Alekseja Balabanova, Brilliante Mendoza darbiem. Konkursa programmā bija 14 filmas, kas pārstāvēja Izraēlu, Vāciju, Kolumbiju, Irānu, Latviju, Maroku, Kanādu, Somiju, Bosniju un Hercogovinu, Argentīnu, Beļģiju, Krieviju, Turciju un Filipīnas. 

Piešķirot balvu filmai "Kolka Cool", festivāla žūrijas oficiālais atzinums bija šāds:

“Apbalvojums par labāko filmu tiek piešķirts Jurim Poškus par neparastu dīkas un garlaicīgas dzīves atainojumu. Par melnbaltās kino valodas poēziju un spēju nodot ikdienas dzīves detaļas un nianses ar kinemotogrāfa palīdzību, īpaši skumju, zaudētās mīlas un emocionālā tukšuma nianses.”

Žūrijas īpašo atzinību (special mention) izpelnījās aktrise Iveta Pole, Simonas lomas atveidotāja filmā "Kolka Cool" .

Drīzumā filma "Kolka Cool" piedalīsies arī Kotbusas filmu festivālā (Vācija), Kauņas kino festivālā, Eiropas filmu dienās Vašingtonā, kā arī festivālos Luksemburgā, Minskā un Norčepingā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti