Dokumetālā filma «Putina liecinieki» saņēmusi balvu Stokholmas filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas filmu studijas "Vertov" producētā režisora Vitālija Manska dokumentālā filma "Putina liecinieki" piektdien, 16.novembrī, ieguvusi Stokholmas Starptautiskā filmu festivāla balvu kā labākā dokumentālā filma, informē filmas pārstāvji. 

Filma sniedz ieskatu Kremļa varas aizkulisēs 2000. gadā, kad Vladimirs Putins pirmo reizi tika ievēlēts par Krievijas prezidentu.

Režisors Manskis par savu filmu sacījis: "Es biju liecinieks un dalībnieks operācijai "Pēctecis", kas pacēla Vladimiru Putinu līdz Maskavas troņa augstumiem. Manas liecības ir svarīgas ne tikai Krievijas sabiedrībai, lai tā tiktu izdziedināta no smagas slimības, bet arī citām valstīm, lai pasargātu tās no brīvības zaudēšanas."

Nacionālā kino centra vadītāja kinokritiķe Dita Rietuma filmu raksturojusi kā "vienu no dekādes spēcīgākajām dokumentālajām filmām, kas ielūkojas polittehnoloģiju monstrozajās aizkulisēs, manipulācijās un to rezultātos. Būtībā unikāls un biedējošs XXI gs. Frankenšteina stāsts."

Pēc panākumiem Karlovi Varu starptautiskajā kinofestivālā, kur "Putina liecinieki" ieguva galveno balvu dokumentālo filmu konkursā, filmu savos repertuāros ir iekļāvuši vairāk nekā 20 kinofestivālu.

Latvijā filmu uz lielajiem ekrāniem vēl var noskatīties kinoteātrī "Splendid Palace" un "K.Suns".

"Putina liecinieki" ir tapusi, sadarbojoties filmu studijām "Vertov" (Latvija), "GoldenEggProduction" (Šveice) un "HypermarketFilms" (Čehija). Finansiāli filmas veidošanu atbalstīja Čehijas Filmu fonds, “CineForom” (Šveice). Latvijā filmu finansiāli atbalstījuši Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas Televīzija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti