Daira Āboliņa: Jaunie producenti māk runāt par mūsu filmām ar pašcieņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latviešu jaunie producenti māk runāt par mūsu filmām ar pašcieņu, telefonintervijā norāda kinokritiķe Daira Āboliņa, stāstot, ka mūsu kinocilvēki Kannu kinofestivālā ir pamanīti un Latvijas sarīkojums 16.maijā bijis ļoti apmeklēts.

Jau vēstīts, ka Kannu starptautiskais kinofestivāls notiek no 11. līdz 22. maijam. Lai arī šī starptautiskā kinofestivāla programmā Latvijas filmas šogad nav iekļautas, mūsu kino profesionāļi aktīvi darbojas filmu tirgū "Marché du film", popularizējot filmēšanas iespējas Latvijā un topošās Latvijas filmas. Latvijai jau piekto gadu ir savs paviljons Kruazetas pludmalē, un 16.maijā notikusi arī Latvijas diena festivālā.

"Patiesībā labā ziņa ir tāda, ka mūsu jaunie producenti, tie, kas strādā ar Jāni Nordu, Juri Kursieti, arī filmas "Dvēseļu putenis" režisors un producents Dzintars Dreibergs ir šeit, viņi jau šobrīd māk runāt par mūsu filmām ar pašcieņu, un interese par reģionu ir," atklāj kinokritiķe Daira Āboliņa. "Vai tas rezultēsies lielos kopīgos projektos, to mēs redzēsim tikai pēc Kannām. Šobrīd ir tikai pozitīvā atmosfēra, pozitīvie apsolījumi, ka viss notiks."

Kinokritiķe stāsta, ka producents Roberts Vinovskis, kurš producējis Dāvja Sīmaņa spēlfilmu "Pelnu sanatorija", Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filmu "Akmeņi manās kabatās" un Aika Karapetjana spēlfilmas, strādā Kannu kinofestivāla sadaļā "Producers on the Move", kur viņam ir iespēja tikties ar citu valstu producentiem. Vinovskis esot iedvesmots.

Interesants fakts kinokritiķei šķiet tas, ka aktrise un gleznotāja Elīna Dzelme īpašā Kannu sadaļā "Short Film Corner" ir izlikusi savu filmiņu, kas gan nepiedalās oficiālajā skatē, taču, kā uzsver Āboliņa, tā ir iespēja tikt ieraudzītai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti