Daces Pūces spēlfilma «Bedre» atklāj kino sezonu Vācijā, startē Šanhajā un iekļūst «HBO Europe» kolekcijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Režisores Daces Pūces spēlfilma “Bedre” pēc Lībekas kinofestivāla (Nordische Filmtage Lübeck) ieteikuma kļuvusi par atklāšanas filmu no jauna atvērtajos kinoteātros Lībekā, informēja filmas pārstāvji. Jau jūnijā filma būs skatāma arī Šanhajas filmu festivālā, programmā “Spectrum: Alternatives”. Tikmēr tiesības izrādīt filmu Eiropas valstīs iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu grupa “HBO Europe”.

Kā skaidroja filmas pārstāvji, Vācijas pilsētā Lībekā kopš 16. maija svētdienās atkal atvērti kinoteātri, kur īpaša projekta ietvaros līdz 20. jūnijam tiks demonstrētas filmas no Lībekas kinofestivāla repertuāra. Kā atklāšanas filmu festivāla vadība izvēlējusies latviešu režisores Daces Pūces spēlfilmu “Bedre”, kas pērn kļuva par šī festivāla “Grand Prix” ieguvēju. Pēc filmas seansa 16. maijā skatītājiem bija iespēja tiešsaistē tikties ar režisori Daci Pūci un producenti Kristeli Pudani.

““Bedre” ir ievērojama debija, un tā ir pelnīti ieguvusi festivāla galveno balvu. Aizkustinošais un mūžīgais stāsts, kas iedzīvināts pārliecinošā ansambļa izrādē, ir iedvesmojis arī mūsu skatītājus. Tagad ir pienācis laiks iekarot kinoekrānus pašu mājās un visā pasaulē. Mēs turam īkšķus par to!” sacīja Lībekas kinofestivāla mākslinieciskais vadītājs Tomass Hailers (Thomas Hailer).

Spēlfilma "Bedre"
Spēlfilma "Bedre"

Filma iekļauta arī Šanhajas filmu festivāla programmā “Spectrum: Alternatives” līdzās filmām no Austrijas, Beļģijas, Filipīnām, Francijas, Indijas, Irānas, Kanādas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Somijas, Spānijas un Turcijas.

Daces Pūces spēlfilma jau ir piedalījusies vairākos prestižos starptautiskos festivālos: “Melnās naktis” (Tallinn Black Nights Film Festival / PÖFF, Igaunija), “Nordische Filmtage Lubeck” (Vācija, “Grand Prix”), Labāko krāsu korekciju mākslinieku festivālā Maskavā (Krievija), Santabaras Starptautiskajā filmu festivālā (ASV), Jeonju Starptautiskajā filmu festivālā (Dienvidkoreja).

Filma “Bedre”, kas tapusi pēc Janas Egles stāstu motīviem, stāsta par desmitgadīgo Markusu, kuram jāpielāgojas jaunai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības rezultātā Markuss patvērumu un draudzību rod pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē.

Pirmizrādi Latvijā filma “Bedre” piedzīvos šī gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti