Berlīnes īsfilmu festivāls «Kino Bizē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kādi ir eiropieši dažādās valstīs un reģionos? Un ko nozīmē būt eiropietim? Par šādiem jautājumiem būs iespējams aizdomāties sestdienas vakarā, skatoties Berlīnes īsfilmu festivāla „Mana Eiropa" programmu, ko rādīs kinoteātrī „Kino Bize" Rīgā un Ogres bibliotēkā.

Kinoteātra „Kino Bize" vadītājs Māris Prombergs stāsta, ka programma ietver interesantas un aktuālas īsfilmas par ikdienas sadzīvi un jautājumiem, ar kuriem sastopas iedzīvotāji dažādās Eiropas valstīs, tostarp arī Latvijā:

„Galvenā vēsts festivālam ir skatīties, kas ir eiropietis, kāda ir dzīve Eiropā, kāda ir ikdiena šajā reģionā. Kāpēc mums tas ir svarīgi? Mēs esam daļa no Eiropas. Mēs neesam kaut kur ārpus konteksta, vieni paši savā sētā. Mēs esam daļa no lielākas kopienas. Apskatoties šo festivāla programmu, mēs varam redzēt, cik tomēr atšķirīga ir Eiropa un tas, ko mēs saprotam ar Eiropu un eiropieti."

Īsfilmu garums ir 6 līdz 22 minūtes. Īsfilmu festivālu „My Europe Film Festival" realizē „Citizens of Europe", kas atrodas Berlīnē (Vācija) un ir uz nevalstiskām, neatkarīgām un bezpeļņas organizācijām orientēts tīkls ar cilvēkiem ar dažādu dzīves pieredzi un ir atvērts ikvienam, kurš dzīves dažādību uztver kā iespēju.

Šī festivāla īsfilmas tiek izrādītas daudzās Eiropas pilsētās katru gadu, lai veicinātu diskusiju par dažādajiem skatījumiem uz Eiropu. Festivāla organizētāji uzrunā gan iedzīvotājus, gan māksliniekus, gan filmu veidotājus.

Vācijas īsfilmu festivāla „My Europe" („Mana Eiropa") filmu programma ietver īsfilmas par dzīvi Eiropā un politiska rakstura filmas, kuras uzņemtas Turcijā, Vācijā, Latvijā, Polijā un citur.  Filmas stāsta par satikšanos cauri laikam un kultūrām, par tradīcijām, cilvēku raksturiem, par cerībām, par autentiskumu un dzīves īpatnībām. Nepārprotami visas filmas caurvij Eiropa un tās iedzīvotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti