Atklās ikgadējo Kannu kinofestivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar Frensisa Skota Fidžeralda romāna „Lielais Getsbijs” jaunāko ekranizāciju trešdienas vakarā tiks atklāts kārtējais Kannu kinofestivāls.

Festivāls ilgs 10 dienas līdz 26. maijam. Šogad ap to vērojama īpaša aktivitāte, jo filmas atlasei bija piedāvājuši 1850 kinorežisori no visas pasaules. Slavenāko kinoveidotāju vārdi sola ļoti aizraujošu un neprognozējamu festivāla gaitu, tā Latvijas Radio apliecināja kinokritiķe Daira Āboliņa.

Tā kā parasti visas filmas ir pirmizrādes, tad iepriekš kaut ko prognozēt ir neiespējami. Ir liels Eiropas, austrumu un amerikāņu, kino piedāvājums, sacīja Āboliņa.

„Man viens no interesantākajiem piedāvājumiem šķiet Ītena un Džoela Koenu piedāvājums. Tā ir filma par mūziķi. Filmas nosaukums ir „Inside Llewyn Davis”, kas var nozīmēt jebko. Katrā ziņā melno humoru noteikti,” norādīja Āboliņa.

Ir Austrumeiropas režisori, ir pārstāvēti ļoti spēcīgi režisori no dažādām pasaules valstīm. Žūriju vadīs amerikāņu režisors Stīvens Spīlbergs un tajā būs aktrise Nikola Kidmena, kā arī citas slavenības.

Tas varētu būt interesanti, jo kaut arī Spīlbergs ir komerciālā kino pārstāvis, viņš vienmēr ir cienījies dažādus sānsoļus kinomākslā,” piebilda kinokritiķe.

Kannu kinofestivāls ir viens no pazīstamākajiem kinofestivāliem pasaulē. Tas ir nozīmīgs spēlētājs gan filmu apritē un popularizēšanā, gan to novērtēšanā un kritikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti