Aprīlī Rīgā notiks Baltijas jūras reģiona valstu dokumentālajam kino veltīta konference

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aprīļa vidū Rīgā notiks Baltijas jūras reģiona valstu dokumentālajam kino veltīta starptautiska zinātniskā konference "Baltijas jūras reģiona dokumentālais kino: estētisks un sociāls fenomens".

Starptautiskās konferences mērķis ir pievērsties Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas un Vācijas dokumentālajam kino, pētot galvenos virzienus un autorus, veidojot nacionālo kinematogrāfiju salīdzinošo analīzi un atspoguļojot citas tēmas, liecina Nacionālā kino centra informācija.

Katras valsts plašo dokumentālā kino mantojumu pētījuši vietējie profesionāļi, taču reti tai pievērsušies ārvalstu speciālisti, kā arī trūkst skatījuma uz nacionālajām kinematogrāfijām citu reģiona valstu kontekstā. Šī konference būs pirmā nopietnā platforma dokumentālā kino zinātniekiem un studentiem, lai aplūkotu Baltijas reģiona dokumentālā kino estētiskos un sociālos paņēmienus, kopējās un atšķirīgās iezīmes, teoriju plašākā reģionālā kontekstā.

Līdz 2.februārim zinātniskajai konferencei iespējams pieteikt referātus. Pieteikumi jāsagatavo angļu valodā līdz 300 vārdiem, tajā jāietver referāta nosaukums, īss izklāsts, autora vārds, uzvārds, pārstāvētā institūcija, zinātniskais grāds, kontaktinformācija, kā arī prezentācijai nepieciešamais tehniskais aprīkojums. Prezentācijai atvēlētas 20 minūtes, prezentācijas valoda var būt latviešu vai angļu. Referātu pieteikumi jānosūta e-pastā "[email protected]".

Starptautiskajai konferencei dalībnieki varēs sākt reģistrēties martā, bet pati konference notiks no 14.aprīļa līdz 16.aprīlim Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra un audiovizuālās mākslas katedras ēkā, teātra mājā "Zirgu pasts".

Konferenci rīko LKA Zinātniskās pētniecības centrs un LKA Rīgas Kino muzejs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti