Andris Keišs: Ekstrēmais tandēms Gauja un Grebņevs neļaus normāli uzstāties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Noslēgumam tuvojas režisora Andra Gaujas jaunās spēlfilmas “Nekas mūs neapturēs” veidošana. Filmas uzņemšana notika divos etapos pagājušā gadā Rīgā un Āraišos, kur speciāli filmas vajadzībām bija uzbūvētas iespaidīgas dekorācijas. 

Režisors savu otro pilnmetrāžas spēlfilmu ir nodēvējis par kaisles drāmu, un šobrīd notiek pēdējie darbi pie filmas pēcapstrādes. 

“Speciāli mēs filmu nedublējam, jo mums gribas ļoti dabiskas, īstas emocijas filmā, un mēs dublējam vairāk tehnisku iemeslu dēļ, jo, strādājot dekorācijās – visa filma ir dekorācijās uzfilmēta, ļoti daudz visādu skaņas brāķu dabiskā veidā rodas. Bet tā ir atkal priekš manis kā režisora iespēja – ja nu reiz ir jāpārskaņo kaut kādas daļas, tad vienmēr var, citējot mūsu filmas varoni, ka ir jau labi, bet var vēl labāk,” uzskata Andris Gauja. 

Filmas galvenais varonis ir Andra Keiša atveidotais ambiciozais skaņu režisors Ralfs, kurš pierunā sievu, meitu un mīļāko dzīvot zem viena jumta, un tas, protams, izraisa virkni sarežģījumu. Tāpēc veidotāji filmu nosaukuši par kaisles drāmu.  

Aktieriem filmēšanas procesā nācies sastapties ar vienu otru nervus kutinošu momentu, kad vajadzējis sevi pārvarēt, lai īstenotu režisora un operatora Aleksandra Grebņeva drosmīgās ieceres.

“Ekstrēmais tandēms Gauja un Grebņevs neļaus tev normāli… kā saka, uzstāties.. Braucam uz jūru – nu, es domāju, nu tad jūrā vismaz nekas ekstrēms nebūs.. Nē tak! Ar džipu uzdzen uz pašas kraujas malas, kur ritenis gandrīz gāžas iekšā kraujā. Nu, vienkārši smuks kadrs.. labi,” atklāj Andris Keišs. 

Sociālos tīklus apceļojis arī videomateriāls, kurā Andris Keišs redzams mirkli pirms lēciena baseinā no piecmetrīga tramplīna.

“Tā ir tāda reprīze par to, kā notika tā lekšana Cēsīs. Tur karjerā – dolomīta karjerā mēs lēcām,” komentē Keišs un piebilst – laipu taisījis Jurģis Krāsons, tāpēc aktieris bijis pārliecināts, ka viss ir droši. 

Ralfa sievu filmā atveido Kristīne Nevarauska, bet meitu Alisi – jaunā, talantīgā dziedātāja Dārta Stepanova. Mīļākās lomā – filmas režisora dzīvesbiedre Elza Gauja.

“Brīžiem bija tā sajūta uz laukuma, ka no manis viņš prasa varbūt vairāk nekā no citiem un varbūt reizēm nežēlīgāk, jo mēs ģimenes locekļiem mēdzam tā tiešām pateikt lietas vai nepielīst,” stāsta Elza Gauja. 

Filma “Nekas mūs neapturēs” uz ekrāniem gaidāma šī gada rudenī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti