Amsterdamā sākas dokumentālo filmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dāņu režisora Jona Banga Karlsena Rīgā veidotā dokumentālā īsfilma "Kaķi Rīgā" iekļauta pasaules lielākā starptautiskā Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla IDFA oficiālajā programmā. Festivāls sākas šodien un turpināsies līdz novembra beigām.

Kā Latvijas Radio pastāstīja producente Antra Gaile, šī filmiņa veidota kā daļa no sešu īsfilmu sērijas, kuras par Rīgu veidoja dažādi režisori. Antra Gaile stāsta, ka filma ir neparasta, jo gan vizuāli, gan skaniski veidota no šo dzīvnieku skatupunkta:

„Mēs lūdzām šiem režisoriem izveidot īsas filmiņas par kādu konkrētu Rīgas vietu vai parādību, un Jons Bangs Karlsens izveidoja šo īsfilmu 15 minūšu garumā. Galvenais varonis kaķis skatās uz notiekošo Rīgā. (..) Režisors saka – kaķi ir skaisti mīlētāji, lieli plēsoņi, bet viņiem nospļauties par dzīves jēgu…”

Jons Bangs Karlsens ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu dokumentālo filmu autoriem pasaulē, kurš tiek uzskatīts par vienu no oriģinālākajiem un inovatīvākajiem autoriem. Viņš izveidojis vairāk nekā 40 filmas visdažādākajos žanros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti