Dienas ziņas

Dienvideiropu aizvien plosa savvaļas ugunsgrēki

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Liepājā top bērnu komēdija "Bum!"

Efekti tāpat kā Holivudā. Laikmeta liecības bērnu komēdijā «Bum!»

Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā sākusies bērnu komēdijas "Bum!" uzņemšana. Abas tās režisores – Marta Selecka un Andra Doršs – iecerējušas vieglu un jautru filmu par draudzību, kurai jāiztur slavas un pēkšņi iegūtu superspēju pārbaudījums.

Superspējas pacelt gaisā klasesbiedrus, kā arī veikt citas maģiskas lietas filmas galvenais varonis Hugo iegūst pēc kritiena no skrituļdēļa. Kļūstot arvien populārāks, zēns gandrīz pazaudē draugus, un tad viņam jāpieņem lēmums – kas dzīvē ir svarīgāks.

"Tas mūsu mērķis ar šo filmu ir vairot prieku, būt tādiem laikmeta lieciniekiem, jo tas ir par superspējām, par tehnoloģijām, par mūsdienām," stāsta Marta Selecka. "Mēs daudz ko filmējam uz vietas, cik var.

Pēcapstrādē tiks likti dažādi efekti virsū – tieši tāpat kā Holivudā," atzīmē Andra Doršs.

Abas režisores kopā jau veidojušas vairākus bērniem domātus raidījumus un seriālus, tāpēc pauž pārliecību, ka prot radīt jaunajai paaudzei saistošu izklaidi, kā arī lieliski spēj strādāt ar tik maziem, neprofesionāliem aktieriem filmēšanas laukumā.

Filmā pārsvarā piedalās liepājnieki, taču ir arī daži rūpīgu atlasi izturējuši bērni no citām Latvijas pilsētām.

"Grūti, bet arī ļoti interesanti. Vajag būt pacietībai, izturībai un labai tēlošanai, protams, bet vispār baigi kruti, interesanti," atzīst Adrians Petrovics, kurš spēlē galveno varoni Hugo.

"Mums ļauj improvizēt, un, ja mums kaut kas nesanāk, mums nebļauj virsū, mums pasaka, ka viss ir labi un ka mēs vēlreiz nofilmējam ātri," filmēšanas procesu apraksta filmas dalībnieks Dāvis Emīls Ozols.

Vairumam jauno aktieru šī ir pirmā kino pieredze, taču daudzi jau paziņojuši, ka pēc šīs filmas savu nākotni labprāt saistītu ar aktiermākslu.

Pie filmas uzņemšanas visa komanda Liepājā un Ogrē strādās līdz augusta vidum, un jau tagad nepacietīgi gaida pirmizrādi nākamā gada septembrī. "Gribu redzēt, kā saliks kopā to visu, jo būs pilnīgi savādāk, nekā mēs to vienu mazo ainu daudzos veidos filmējam, un kā beigās būs kopā," saka filmas dalībniece Elīza Kļava.

Marta Selecka atzīmē: "Mēs varbūt nedomājam tik daudz par vecākiem, kino kritiķiem vai festivālu publiku, mēs domājam par bērniem, bērnu auditoriju, jo bērnu filmu iztrūkums ir ļoti liels Latvijas kino ainā.

Bērnu filmu kopš "Emīla nedarbu" laikiem ir ļoti maz."

Filma "Bum!" top ar Nacionālā kino centra un Eiropas Savienības fondu finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti