Platforma «HBO Max» demonstrē Latvijas spēlfilmas «Māsas» un «Neona pavasaris»

Platforma "HBO Max" Eiropā iegādājusies tiesības demonstrēt producenta Matīsa Kažas vadītās studijas "Trickster Pictures" kinodarbus – Lindas Oltes ģimenes drāmu "Māsas" un Matīsa Kažas filmu jauniešiem "Neona pavasaris". Abas filmas šajā rudenī vēl arī veiksmīgi ceļo pa starptautiskiem kinofestivāliem, saņemot nominācijas un balvas, informēja Nacionālajā kino centrā.

"HBO Max" ir viena no vadošajām Eiropas un pasaules viedtelevīzijas un straumēšanas platformām. Jau no šī gada septembra "HBO Max" filmu katalogā skatītājiem pieejamas kļūst divas studijas "Trickster Pictures" producētas Latvijas spēlfilmas – "Māsas" un "Neona pavasaris".

Producents Matīss Kaža uzsvēra: "Šīs filmas ir pasaules festivālos ļoti pieprasītas, kopā ar filmu aktieriem un radošo komandu pārstāvjiem esam bijuši Ķīnā, Indijā, Dienvidkorejā, ASV un citur pasaulē. Abas filmas vēsta par jauniem cilvēkiem un viņu problēmām ļoti atšķirīgos sociālos apstākļos, un tie ir stāsti, kas rezonē ārpus Latvijas robežām. Divām studijas filmām vienlaikus nonākt pasaulē pazīstamā straumēšanas platformā – tā ir reizē veiksme un producenta mērķtiecīgā darba rezultāts." 

Lindas Oltes spēlfilma "Māsas" ir stāsts par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kuras grasās adoptēt amerikāņu ģimene, taču dumpinieciskā Anastasija izvēlas citu ceļu – atrast savu bioloģisko māti. Filma ieguvusi divas balvas Varšavas starptautiskajā kino festivālā Polijā, apbalvota arī festivālos Bolcāno (Itālijā) un Stara Zagorā (Bulgārijā). Filma ieguvusi arī divas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" – par labāko spēlfilmas režiju un labāko otrā plāna lomu (Iveta Pole). Lai arī kopš filmas "Māsas" pirmizrādes pagājis gandrīz gads, tā turpina būt aktīvā festivālu apritē; šobrīd filmu ar panākumiem demonstrē Āzijas kinofestivālos. Šonedēļ labākās aktrises balvu Seulas starptautiskajā bērnu kino festivālā ieguva Emma Skirmante, savukārt Ķīnas rietumu provinces Sečuānas biennālē "Zelta pandas balvas" / "Golden Panda Awards" kā labākā aktrise otrā plāna lomā izvirzīta Gerda Aljēna, kura kopā ar vecākiem pasākumu apmeklēja klātienē Ķīnā.

Savukārt Matīsa Kažas filma "Neona pavasaris" ir stāsts par divdesmitgadnieci Laini, kura patvērumu no ģimenes problēmām rod Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur iemīlas savā vienaudzē Gundā. Arī Kažas filma kopš pasaules pirmizrādes Edinburgā turpina aktīvu festivālu apriti, šoruden tā vēl būs skatāma konkursa programmā Lībekas kinofestivālā Vācijā. Filma ieguvusi divas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" – par labāko aktrises darbu (Marija Luīze Meļķe) un labāko skaņu režiju (Aleksandrs Vaicahovskis).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti