«Kas te nenotiek?» – jauns raidījums LTV, kurā Ufo meklēs «demokrātijas cilvēcisko seju»

Svētdien, 17. martā, savas gaitas LTV1 sāka jauns raidījums "Kas te nenotiek?", kas piecās epizodēs apskatīs visus Latvijas novadus, meklējot pilsoniskās aktivitātes piemērus un skaidrojot, kā no sūdzības nonākt līdz rīcībai.

Raidījumu, kuru ar "Aktīvo iedzīvotāju fonda"(AIF) finansiālu atbalstu veido biedrība "Ascendum" un neatkarīgais producents SIA "Ausma Media", vada sabiedrībā pazīstamais Kaspars Upacieris jeb Ufo, kurš raidījumā iztaujā gan aktīvistus, gan garāmgājējus, lai meklētu "pretindi kūtrumam un vienaldzībai".

Raidījuma režisore ir Marta Selecka, un tas skatāms LTV1 svētdienās pulksten 14.55.

"Man bija prieks iesaistīties tik foršā un kvalitatīvā projektā un līdz televīzijas skatītājiem aizgādāt svarīgu ziņu – ikviena balss skaitās un ikviens no mums ir patiesas demokrātijas sastāvdaļa. Īpaši pateicīga esmu mūsu raidījuma sejai Ufo, jo uzskatu, ka viņa zināšanas un lielā pieredze, pašam realizējot demokrātiskus procesus, mums ļoti palīdzēja dziļāk izprast tēmu, tikmēr viņa īpašais humors un pašironija nojauca jebkuras komunikācijas barjeras ar mūsu stāstu varoņiem," stāsta Marta Selecka.

Raidījuma piecās epizodēs caur praktiskiem piemēriem un nesarežģītā valodā tiks skaidroti vairāki pilsoniskās līdzdalības veidi: no Inčukalna brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem un "Bezvēsts.lv" komandas līdz Kolkas raga aizstāvjiem un Kuldīgas senioru biedrībai "Rumbiņa", kas bagātina pilsētas kultūras dzīvi.

"Esmu pateicīgs par iespēju piedalīties projektā, kas, lai arī saucas "Kas te nenotiek?", parāda gluži pretējo – viss notiek!" saka Ufo. "Raidījuma mērķis ir parādīt demokrātijas cilvēcisko seju, jo aiz katra pilsoniskās līdzdalības veida ir nesavtīgi entuziasti, bieži vien "traki cilvēki", kas, izmantojot dažādus atbalsta rīkus, cīnās, lai savu un apkārtējo dzīvi padarītu labāku. Bieži dzirdam, ka Latvijā visi tikai sūdzas. Jā, bet tas ir labi! Tas nozīmē, ka ir daudz, ko uzlabot, ir, kur augt, un tos, kuri māk sūdzības pārvērst rīcībā, varat sastapt LTV1 ēterā svētdienās, kā arī "REplay" platformā."

Raidījuma pirmā epizode skatāma šeit.

Raidījums "Kas te nenotiek?" ir daļa no biedrības "Ascendum" realizētā projekta "Komunikācijas kampaņa par demokrātiju", ko atbalsta AIF. Informatīvā kampaņa norisināsies visā Latvijas teritorijā līdz aprīļa beigām, tās laikā gaidāmas arī plašas vizuālās reklāmas aktivitātes drukātajos medijos un vidē, interaktīvs tiešsaistes materiāls par demokrātiju "Sūdzambībele", kā arī metodiskais materiāls skolēniem.

"Komunikācijas kampaņu par demokrātiju" finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonu (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu AIF. Kopējais kampaņas finansējums ir 139 944,28 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti