Rīta Panorāma

Notiesā Drēzdenes dārglietu zagļus

Rīta Panorāma

Latvijas zinātnieki izstrādā interneta rīku, kas prognozē augu slimības

Denēva un Duglass atklāj Kannu kinofestivālu

FOTO: Katrīna Denēva un Maikls Duglass atklāj Kannu kinofestivālu

Katrīna Denēva un Maikls Duglass Francijas pilsētā Kannās atklājuši 76. starptautisko kinofestivālu. Amerikāņu aktieris ceremonijā arī saņēma goda "Zeltas palmas zaru" par ieguldījumu kinomākslā.

 Denēvas piedalīšanas ceremonijā nebija negaidīta, jo tieši viņa izvēlēta par pasākuma seju. Uz galvenā plakāta pie Festivālu un kongresu pils reproducēta franču aktrises fotogrāfija, kas uzņemta 1968. gadā Alēna Kavaljē filmai "La Chamade" jeb "Heartbeat". Savukārt viņas meita Kjāra Mastrojāni bija viena no pasākuma vadītājām.

Tomēr šoreiz pagājušā gadsimta kino ikonu nedaudz aizēnoja ne mazāk leģendārais Maikls Duglass, kas mūsu kinoskatītājiem vislabāk pazīstams ar lomu 1987. gada lentē "Volstrīta". 78 gadus vecais aktieris Kannu kinofestivālā pirmo reizi piedalījās tālajā 1979. gadā, bet pēdējo reizi – pirms 10 gadiem. Šoreiz viņam bija iespēja teikt vārdus par festivāla atklāšanu, bet pirms tam, saņemot balvu, aktieris uzsvēra, ka pasaulē ir simtiem filmu festivālu, bet ir tikai vienas Kannas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti