Rīta Panorāma

Sprādzienā un ugunsgrēkā Dagestānā 35 bojā gājušie

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Uzņemta filma par komponistu Leonardu Bernsteinu

Uzņemta filma par komponistu Leonardu Bernsteinu

Kompānijas "Netflix" paspārnē tapusi lente "Maestro" par slaveno amerikāņu komponistu Leonardu Bernsteinu. Galveno varoni tajā atveido amerikāņu aktieris un producents Bredlijs Čārlzs Kūpers. 

Ierobežotā skaitā kinoteātru filma "Maestro" būs redzama no 22. novembra. Savukārt straumēšanas vietnē to varēs redzēt no decembra vidus.

Lentes centrā ir attiecības starp komponistu un viņa sievu, ko atveido aktrise Kerija Maligana. Filmas režisors ir galvenās lomas atveidotājs Kūpers, bet producenti ir ne mazāk slaveni kā galvenais varonis – Martins Skorsēze, Stīvens Spīlbergs, kā arī Tods Filipss.

Plašākus komentārus kompānija nesniedz, bet  kritiķi atgādina, ka ebreju izcelsmes amerikāņu komponists un pianists Leonards Bernsteins – Lūiss Bernsteins – dzimis 1918. gadā, bet mūžībā aizgāja 1990. gada 14. oktobrī. Viņš bija viens no pirmajiem ASV komponistiem, kas ieguva pasaules slavu, un sacerējis mūziku vairākiem leģendāriem mūzikliem, tai skaitā "Vestsaidas stāstam" un "Pīteram Penam". Bernsteins dzīves laikā saņēmis daudz un dažādus apbalvojumus, toskait "Emmy", "Tony" un "Grammy" balvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti