Pēc pasaules pirmizrādes Berlinālē ukraiņu filma «Mazliet svešā» būs skatāma Rīgā

Ceturtdien, 15. februārī, tiks atklāts 74. Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, kura  programmā "Panorama" savu pasaules pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Mazliet svešā" (Ukraina), ko Rīgā izrādīs 4. starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga" marta pirmajā nedēļā.

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla programmas "Panorama" kuratori atlasa filmas, kas ir kā tilti starp līdzcilvēku pieredzēto un kinematogrāfijas sniegtajām iespējām, ļaujot sajust planētas pulsu un aicinot fokusēties uz to, kam jāpievērš īpaša uzmanība. Neilgi pēc pirmizrādes Berlīnē filmas "Mazliet svešā" režisore Svitlana Liščinska dosies uz Rīgu, lai tiktos ar skatītājiem "Artdocfest/Riga" konkursa skatē "Artdocfest Open".

Svitlana Liščinska
Svitlana Liščinska

Svitlana Liščinska ir dzimusi Ukrainā – ilgi un mērķtiecīgi rusificētajā Ukrainas daļā. Šajā kinodarbā viņa vēlas parādīt skatītājiem aiz robežām, kā Krievijas impēriskā politika un padomju totalitārisms mainīja ukraiņu kultūrvidi un pašuztveri, aplūkojot savas dzimtas un valsts pagātni un tagadni. Viņa pēta gan pati sava, gan savas meitas un mātes prāta kolonizētos nostūrus, cenšoties izzināt, kā dzēšamas vēsturiskās nelietības pēdas.

Filmas seansi – svētdien, 3. martā, kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē pulksten 18.30, kam sekos tikšanās ar režisori, un piektdien, 8. martā, kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē pulksten 20.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti