Pirmizrādi piedzīvo pašmāju romantiskā kino komēdija «Gandrīz vecpuisis»

13. februāra vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" pirmizrādīta režisora Riharda Romuša filma "Gandrīz vecpuisis". Romantiskā komēdija no 14. februāra skatāma kinoteātros visā Latvijā.

"Gandrīz vecpuisis" ir režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Filma vēsta par Mareku, priekpilnu, bet pakļāvīgu jaunieti, kura dzīve strauji uzņem apgriezienus, kad viņa līgava atceļ kāzas. Jaunais vīrietis nepadodas un kopā ar savu draugu Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu.

Kā par filmas tapšanu stāsta aktieris Dante Pecolli, katrs projekta dalībnieks strādāja ar lielu degsmi, kas veidoja īpaši saliedētu atmosfēru: "Sadarboties ar "Gandrīz vecpuisis" komandu bija neaizmirstama pieredze, par kuru esmu bezgala pateicīgs režisoram Rihardam Romušam. Neskatoties uz to, ka mums nebija budžeta un valsts atbalsta, ar savu jaudu nospēlējām, uzfilmējām, pabeidzām un izplatījām šo filmu visos Latvijas kinoteātros un ne tikai…," stāsta Dante.

Atmosfēru darba procesā izceļ arī aktieris Jānis Jarāns: "Strādāt ar "Kino Parka" kolektīvu bija kā atrasties Lunaparka atrakcijās: nezini, kas tevi sagaida nākamajā līkumā – epizodē! Filmēšanas laukumā vienmēr valdīja sirsnība un izpalīdzība. Radošs jaunības-jautrības gars un nekādas rutīnas! Kā saka pie mums kriminālpolicijā: "Turies pie jaunajiem un pats arī sirdī jutīsies jauns! Lai mums visiem veicas," komentē Jarāns.

"Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attiecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies," stāsta Rihards Romušs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti