Supervaroņu un fantastikas kino cienītājus aicina uz «Fantadroma nakti»

Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" 14. februārī pulksten 20.00 aicina skatītājus iepazīties ar pirmo latviešu radīto supervaroņu animācijas seriālu "Fantadroms". Pasākums "Fantadroma nakts" norisināsies kultūras namā "Atmoda", ieeja pasākumā bez maksas, informēja organizatori.

 Seriāls parāda skatītājam kāda zēna iztēli, brīnumainu ceļojumu pa visuma dzīlēm. Filmas galvenais varonis Indriķis XIII – formu mainošs robots kaķēna izskatā – risina dažādas saspringtas situācijas un glābj draugus no briesmām kosmosā.

"Fantadroma nakts" ir Rīgas starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" ievadpasākums. Festivāla 2024. gada fokusa tēma ir "Prāts", kas veltīta cilvēka racionālajai, iracionālajai dabai un radošumam. "Šīs animācijas sērijas izvēlējāmies ar nodomu – cilvēka prātam, tāpat kā animācijas filmu žanram, nav robežu, tāpēc šo seansu vēlamies veltīt tieši radošuma nebeidzamajam potenciālam. Vēlamies iedvesmot un izglītot jaunos prātus, kuri nemaz nezina par šīm multfilmām. Turpretim tos prātus, kuri ir uzauguši ar "Fantadromu" TV ekrānos – ievilināt nostalģiskās atmiņās," uz pasākumu doties aicina "2Annas" programmu direktore Laima Graždanoviča. 

1985. gadā animācijas seriāls saņēma prestižo "Lielā Kristapa" balvu, nostiprinot savu vietu Latvijas animācijas vēsturē. Animāciju pirmoreiz uz ekrāniem varēja redzēt 1984. gadā, tās režisors un scenārija autors ir Ansis Bērziņš, operatore Austra Gulbe. Pasākuma laikā skatītājiem piedāvās 13 "Fantadroma" sērijas, tās tiks rādītas hronoloģiskā secībā.

No 20.00 kultūras telpā "Atmoda" par labu mūziku un atbilstošu atmosfēru rūpēsies Roberts Gobziņš.

Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" norisināsies Rīgā no 5. līdz 11. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti