Tuvība filmēšanas laukumā. Riga IFF aicina uz lekciju par intimitātes koordinatora lomu kino

Turpinot sadarbību ar Lietuvas kinoprofesionāļu uzsākto iniciatīvu – Baltijas kino un televīzijas mentoringa programmu sievietēm – Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) 19. oktobrī no pulksten 17.00 līdz 19.00 kinoteātra "Splendid Palace" Velvju zālē piedāvās lekciju par intimitātes koordinatoru lomu filmu uzņemšanā, informēja festivāla rīkotāji.

Lekcijā, ko vadīs Irma Pužauskaite, režisore un sertificēta intimitātes koordinatore no Lietuvas, būs iespējams noskaidrot,

ko ietver intimitātes koordinatora profesija un kādēļ tā ir svarīga un nozīmīga katra kinodarba tapšanā.

Irma Pužauskaite prasmes apguvusi amerikāņu intimitātes koordinatores Amandas Blūmentāles (Amanda Blumenthal) aizgādībā. Blūmentāles darba portfolio ietver straumēšanas vietnes "Netflix" seriālu "Eiforija" (Euphoria) un "Kā izmukt nesodītam pēc slepkavības (How to Get Away with Murder).

Pužauskaitei ir plaša pieredze, strādājot filmu un seriālu uzņemšanas laukumos visā pasaulē. Viņas pārraudzībā bijusi ērtas un drošas vides nodrošinājums intimitātes ainu filmēšanas laikā tādu darbu uzņemšanā kā "Karaliene Kleopatra" (Queen Cleopatra, "Netflix") un "Hilma" ("Viaplay"). Viņa strādājusi arī daļēji Latvijā uzņemtā seriāl "Sisī" filmēšanā un "Netflix" distopiskajā drāmā "Paradīze" (Paradise), kā arī Marijas Kavtaradzes drāmā "Lēni" (Slow), kas šogad ir Lietuvas izvirzītā kandidāte "Oskara" nominācijai. 

Kā uzsver Pužauskaite,

intimitātes koordinatora darbs ir ārkārtīgi plašs. Filmēšanas laukumā tas neaprobežojas ar drošas vides radīšanu, piemēram, tuvības ainās, bet ietver arī jebkuru citu aktieriem emocionāli prasīgu filmēšanas procesu. 

Lekcijā viņa dalīsies ar savu pieredzi, stāstīs par labajām praksēm uzņemšanas laukumā un to, kā Baltijas valstīs attīstās intimitātes koordinatoru pārstāvniecība. Tāpat tiks uzsvērts, cik nozīmīga šī iniciatīva ir kinovides profesionāļu, īpaši aktieru, labbūtības nodrošinājumam. 

Lekcija notiks 19. oktobrī no pulksten 17.00 līdz 19.00 kinoteātra "Splendid Palace" Velvju zālē. Apmeklējums ir bez maksas. Īpaši tiek gaidīti kino nozares profesionāļi – režisori, producenti un, protams, aktieri. Lai pieteiktos lekcijas apmeklējumam, jāaizpilda anketa. Lekcija notiks angļu valodā.

Riga IFF top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa – MEDIA", Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti