Rīta Panorāma

"The Sound Poets" debijas ieraksta "Tavs stāsts" desmitgadi svinēs ar skaņuplati

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Skatītāji visā pasaulē izvēlas labāko īsfilmu festivālā "Manhattan Short"

Skatītāji Latvijā un visā pasaulē izvēlas labāko īsfilmu festivālā «Manhattan Short»

Šobrīd vairāk nekā 100 000 kinomīļi visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar kopīgu mērķi – skatīties un balsot par vienu no 10 labākajām pasaules īsfilmām. Vairākās Latvijas pilsētās šonedēļ jau norit 26. Starptautiskā īsfilmu festivāla "Manhattan Short" filmu skates, bet 6. oktobrī tās sāksies Rīgas kinoteātros. Kā filmu vērtēšanā varat iesaistīties arī jūs?

Nedēļas nogalē ikvienam kinoskatītājam ir iespēja iesaistīties filmu vērtēšanā. Jo no 6. līdz 8 .oktobrim Rīgas kinoteātros "Splendid Palace" un "K. Suns" norisināsies 26. Starptautiskais īsfilmu festivāls "Manhattan Shorts."

Festivāla organizators Latvijā, kinorežisors Staņislavs Tokalovs stāsta: "Katrs pie ieejas dabū balsošanas anketu, un katrs skatītājs ir žūrijas loceklis. Tas nozīmē, ka tas kopums arī izlemj, kura filma no 10 uzvarēs; katrā seansā tiek rādītas īsmetrāžas filmas, kuras tiek rādītas vienlaikus vēl  56 valstīs. Nedēļas laikā visur to skatās pāri par 100 000 skatītāju pasaulē, un tad 100 000 izvēlas, kura filma uzvar."

Šogad "Manhattan Short" programmā iespējams noskatīties filmas no septiņām valstīm: Austrālijas, Afganistānas, Somijas, Irānas, Šveices, Lielbritānijas, Kanādas, kā arī trīs filmas no ASV.

Desmit filmas, kas viena pēc otras skatāmas divu stundu un piecu minūšu programmā, ir ļoti atšķirīgas, ir komēdijas, ir drāmas, ir animācija. Tokalovs atklāj, ka "Manhatan Short" programma salikta tā, lai skatītājam tas būtu emociju rats, kas visu laiku mainās, – esi te lejā, te augšā, te smejies, te gribas raudāt.

Pirms konkursa programmas iespējams noskatīties arī Latvijas jauniešu labāko īsfilmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti