Rīta Panorāma

Būtiski pieaudzis patvēruma pieprasījumu skaits Eiropas Savienībā

Rīta Panorāma

Daudzviet Dienvideiropā lietusgāžu izraisīti plūdi

Dokumentālā filmā par Elizabeti II stāsta karalienes fotogrāfijas

Tapusi filma par Elizabeti II, viņas dzīvi atainojot ar fotogrāfiju palīdzību

Godalgotais itāļu fotogrāfs Fabricio Ferri (Fabrizio Ferri) radījis jaunu dokumentālo filmu par pirms gada mūžībā aizgājušo Elizabeti II. Tajā populārās britu karalienes dzīve atainota ar viņas dzīves laikā uzņemto fotogrāfiju palīdzību.

Filma "Karalienes portrets" veidota pēc Paolas Kalvetas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu, un tajā parādītas ne tikai slavenākās fotogrāfijas, bet arī to autori. Režisors nevēlējās veidot standarta biogrāfisko dokumentālo ietvaru, bet koncentrējās uz fotogrāfu personīgo pieredzi. Viņi atklāj savus stāstus un sajūtas, kas radās, strādājot kopā ar Elizabeti II.

Ferri uzsvēra, ka nav divu vienādu portretu, un arī karalienes attieksme pret tiem atšķīrās. Tomēr vienojošais faktors bijušas neticamās emocijas, aizkustinājums un tas, ka šis darbs mainīja mākslinieku dzīvi un karjeru uz visiem laikiem.

Savukārt paša režisora lielākais pārsteigums bija diezgan vienkāršais un demokrātiskais protokols, tajā skaitā fotogrāfiju apstiprināšanas process. Filmā iekļauti arī aktrišu Sūzenas Sarandonas un Izabellas Rosellīni komentāri un britu aktiera Čārlza Densa stāstījums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti