Sācies balvas «Kilograms kultūras» ziemas balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmdien, 6. janvārī, sācies Latvijas sabiedrisko mediju (LSM) gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2019” ziemas balsojums. Līdz 17. janvārim iespējams balsot (skatīt zemāk) par darbiem astoņās kategorijās. Finālam tiek izvirzīts viens darbs katrā kategorijā – tas, kas saņēmis lielāko skatītāju un klausītāju atbalstu.

Ziemas balsojumā var balsot par sabiedrisko mediju žūrijas redzējumā labākajiem un vērtīgākajiem darbiem, kas tapuši vai iznākuši laika posmā no 2019. gada septembra līdz decembrim. Gada pirmos nominantus noskaidrojām pavasarī. Savukārt oktobrī noslēdzās rudens balsojums.

Par ziemas balsojuma dalībniekiem iespējams balsot līdz 17. janvāra pulksten 23.59. Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu.

Darbi, kas no ziemas balsojuma iekļuvuši fināla balsojumā, tiks paziņoti reizē ar fināla balsojuma atklāšanu 21. janvārī. Apbalvojuma “Kilograms kultūras 2019” pasniegšanas ceremonija notiks 15. februārī.

Balvas “Kilograms kultūras 2019” ieguvēji tiks noskaidroti kopumā četros balsojumos – pavasara, rudens, ziemas un fināla balsojumā. No katra balsojuma finālam tiek virzīts tikai viens darbs katrā kategorijā – tas, kas saņēmis lielāko sabiedrības atbalstu. Finālā katrā kategorijā būs iespējams balsot par trim darbiem.

Par ziemas nominantiem iespējams balsot vietnē http://kgkulturas.lsm.lv līdz 17. janvāra pulksten 23.59.

Ziemas balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio (LR), Latvijas Televīzijas (LTV) un LSM.lv žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši vai izdoti no 2019. gada septembra līdz decembrim. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, kā arī LR 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Justīne Savitska, Ilze Jansone un Toms Treibergs.

"Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti