LTV «Ielas garumā» autore Lilita Eglīte iesaka kultūrfaktus, kas nominēti balvai «Kilograms kultūras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gan izstādes, gan pamatīga grāmata, gan kinolektorijs Rīgas kultūrvietā – to visu šonedēļ iesaka sabiedrisko mediju balvas “Kilograms kultūras” žūrijas locekle. Latvijas Televīzijas raidījuma „Ielas garumā” autore Lilita Eglīte.

Ieva Jurjāne. Leonards Artūrs Ojala, dz. 23.08.2017. 2017
Ieva Jurjāne. Leonards Artūrs Ojala, dz. 23.08.2017. 2017

„Melos” Arsenālā. „Gals & sākums” Mākslas muzejā

Teātra pirmizrāžu vilnis sāksies tikai nākamnedēļ, bet vizuālās mākslas cienītājus jaunumi gaida vai katrā izstāžu zālē. Manuprāt, ir vērts uzkāpt izstāžu zāles „Arsenāls” Radošajā darbnīcā, lai piedalītos trīs jaunu mākslinieču kopizstādē “Melos”. Svarīgs šoreiz ir vārdiņš “piedalīties’, jo Anna Ceipe, Vika Eksta un Līga Spunde skatās uz tik populāro melodrāmas žanru caur ironijas prizmu, reizē aicinot ikvienu iejusties kādas melodrāmas varoņa ādā.

Vēl divas nedēļas Nacionālajā mākslas muzejā var apskatīt  mākslinieces Ievas Jurjānes personālizstādi “Gals & sākums”. Sirmgalvju un bērnu portreti liek domāt par laika nepielūdzamo dabu un katra indivīda unikalitāti kā mūžam nemainīgu vērtību. Izstāde, kura, pateicoties skatītāju balsojumam, iekļuvusi starp balvas „Kilograms kultūras 2018” gada finālistēm.

Kadrs no filmas Vai viegli būt jaunam?
Kadrs no filmas Vai viegli būt jaunam?

Vai viegli būt jaunam?

Kinoteātris „Splendid Palace”, kas „Kilograms kultūras” balsojumā izvēlēts par Rīgas galveno kultūrvietu, turpina daudzu iecienīto kinolektoriju “Tas, ko tu nedrīksti nezināt”. 23. janvārī plkst. 19.00 skaista iespēja noskatīties režisora Jura Podnieka filmu “Vai viegli būt jaunam? “ Dokumentālā filma, kas 80. gados ieguva kulta filmas statusu, manuprāt nenoveco. Kinoseanss varētu būt laba platforma dažādu paaudžu sarunām un atklāsmēm: cik daudz ir kopīgā, kas mūs vieno!

Muižas Latvijā – ne tikai grāmatā!

Vitolda Mašnovska izcilais veikums – enciklopēdijas “Muižas Latvijā” 1. sējums atgādina, kāda nozīme baltvācu kultūrai ir mūsu kultūrvēsturē, un arī ir starp balvas „Kilograms kultūras” finālistiem. Muižu likteņi Latvijā apbrīnojamā kārtā sasaistāmi ar kādu Āgenskalna apkaimes šā brīža aktualitāti: apdraudēta ir Āgenskalna vingrošanas un sporta biedrības ēka, kas tika uzcelta 1910. gadā pēc arhitekta Leopolda Rīmera projekta. Jaunākos laikos tā vairāk zināma kā Tenisa klubs. Ēkas kultūrvēsturiskā vērtība šķiet neapšaubāma, taču privātajiem investoriem esot savi plāni. Tāpēc ir vērts aiziet uz sabiedrisko apspriešanu Rīgas domē 24. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti