Kas saņems balvu «Kilograms kultūras»? Ceremonijas tiešraide jau piektdien

Jau piektdien, 16. februārī, notiks Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2023" svinīgā apbalvošanas ceremonija, kas tiešraidē būs skatāma LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM, klausāma – LR1 un LR3 "Klasika".

Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja un "Kilograma kultūras" žūrijas pārstāve Ieva Rozentāle norāda: "Līdzās citām svarīgām ceremonijām, kas burtiski appludina kultūrtelpu katra gada sākumā, "Kilograms kultūras" spilgti izceļas ar savu īpašo ideju – dažādu kultūras un mākslas žanru mijiedarbību –, jo līdzās klasiskajām mākslām te liela nozīme arī vairākām starpžanru nominācijām. Būtiski ir tas, ka "Kilograms kultūras" ceremonija jau pati par sevi ir starpžanru kultūras notikums Latvijā, kurā satiekas profesionāļi no dažādiem darbības laukiem, atšķirīgām vidēm un draugu lokiem. Viņu tikšanās rada jaunas idejas sadarbībai, bet mākslas daudzveidība iedvesmo. Šogad kopējā balsojuma aktivitāte bijusi rekordliela, tādēļ liela pateicība par atbalstu balvas nominantiem un uzvarētāju noskaidrošanu veltāma plašajai Latvijas sabiedrisko mediju skatītāju, klausītāju un lasītāju auditorijai."

Balvas "Kilograms kultūras" nominantus izvirzīja sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija, taču gala lēmumu pieņēma tikai un vienīgi skatītāji un klausītāji desmit kategorijās – "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra", "Popkultūra", "Starts", "Mantojums", "Pārsteigums", "Notikums".

"Lai arī kāds būtu žanrs, nozīme ir domai un kvalitātei" – tā par "Kilogramu kultūras" saka Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore un žūrijas pārstāve Gunda Vaivode. "Iepretim Dziesmu un deju svētku dalībnieku tūkstošiem pašpietiekami dzīvo viena cilvēka performance vai viens stikla krēsls. Bet tas viss rezonē! Ir brīnišķīgi, ka balsotāji izdara savu neatkarīgo izvēli, uzticoties žūrijas piedāvātajam skatam uz mazliet plašāku un neierastāku kultūras ainavu."

Finālam izvirzītie nominanti:

Kategorijā "Mūzika":

Kategorijā "Kino":

Kategorijā "Teātris":

Kategorijā "Vizuālā māksla":

Kategorijā "Literatūra":

Kategorijā "Popkultūra":

Kategorijā "Starts":

Kategorijā "Mantojums":

Kategorijā "Pārsteigums":

Kategorijā "Notikums":

Šī gada ceremonijas vadmotīvs ir pārmaiņas – tām visa vakara garumā ļausies nominanti, balvu pasniedzēji, muzikālo priekšnesumu dalībnieki, arī pats ceremonijas vadītājs – aktieris Jānis Skutelis. 

Apbalvojuma "Kilograms kultūras 2023" pasniegšanas ceremonijas tiešraide – 16. februārī pulksten 20.50 LTV1, REplay.lv un LSM.lv, kā arī LR1 un LR3 "Klasika", savukārt "Kilograms kultūras 2023" sarkanais paklājs jau no pulksten 20.20 LSM.lv.

Par balvu "Kilograms kultūras":

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas pasniedza par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti