Latvijas Sirdsdziesma LTV

"Latvijas Sirdsdziesma līgo". Koncerts

Latvijas Sirdsdziesma LTV

Latvijas Sirdsdziesma

Latvijas Sirdsdziesmu fināls

«Valodiņa» kļūst par Latvijas sirdsdziesmu 2020./2021. gada sezonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. jūnijā LTV un LSM.lv tiešraidē noskaidrota raidījuma “Latvijas sirdsdziesma” aptaujas uzvarētāja – skatītāju iemīļotākā sirdsdziesma un tās izpildītājs 2020./2021. gada sezonā. Par to kļuvusi Mārtiņa Kantera, “Auļu” un “Animas” izpildītā melodija "Valodiņa".

2. vietu skatītāju balsojumā ieguva Ainara Bumbiera izpildītā dziesma “Baltie ziedi”, bet 3. vietu – Jāņa Moiseja un Ievas Sutugovas "Bērnu dienas".

Finālā izskanēja un par šī gada sirdsdziesmas titulu sacentās kopumā 15 dziesmas (nosaukums, izpildītājs).

Skatītāju balsojumā 15. vietā ierindojās Aigariņa izpildītā dziesma “Tikai sirds”, 14. vietā – Annas Dribas dziesma “Laulības gredzens”, 13. vietā – grupas “Lauku muzikanti” kompozīcija “Mākoņi balti un rozes”, 12. vietā – Kaspara Antesa dziesma “Man tevis pietrūkst”, 11. vietā – Māsu Legzdiņu izpildītā “Tikai tev”. Fināla 10. vietā ierindojās Loreta un Lūsis ar dziesmu “Laiks ir laime”, 9. vietā – Viktors Tilčiks ar kompozīciju “Kā kuro reizi”. 8. vietā skatītāji iebalsoja Beātes Melderes un Silvestra Lorenca izpildīto melodiju “Liedaga promenāde”, aptaujas 7. vietā ierindojās grupa “Zeļļi” un Eva Grāvele ar lirisko dziesmu “Baltais jasmīns”, 6. vietā – grupa “Kantoris 04” ar skaņdarbu “Skaistākie mirkļi”, 5. vietā – Kaspara Markševica un Sabīnes Berezinas izpildītā dziesma “Neatstāj mani rudenī”, 4. vietā – grupas “Rumbas kvartets” kompozīcija “Nāk nakts”, informēja LTV.

Raidījuma vadītāja Velga Vītola atzina: "Piektā Sirdsdziesmas sezona bija koša un bagāta – dzirdējām gan skanīgus šlāgerus, gan himniskas dziesmas! Skatītāji vienmēr novērtē klasiskās vērtības, bet priecē, ka šosezon mūsu raidījumā un pie Latvijas mūzikas debesīm iemirdzējās arī jauni mūziķi."

“Latvijas sirdsdziesmas” fināla raidījumā vadītāji Guntis Skrastiņš un Velga Vītola kopā ar mūziķiem ceļoja pa skaistākajām Latvijas pilīm. Tiešraidē no LTV studijas finālistu sveicieni tika nodoti skatītājiem. Koncertā izskanēja ne vien visas finālā iekļuvušās dziesmas, bet arī viesu – grupu “Galaktika” un “Dakota”, kā arī Sandra Sproģa, Māra Blāzes, Inetas Rudzītes un Tihovsku ģimenes izpildītie skaņdarbi.

Pērn iemīļotākā sirdsdziesma bija Jāņa Moiseja un Talsu pūtēju orķestra izpildītā dziesma “Mēnestiņš”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti