Kultūras ziņas

Interaktīvā klausāmizrāde "Rolanda dziesma"

Kultūras ziņas

VEF Kultūras pils atklāj koncertu sezonu ar džezu

Rīgas svētki – 2020

«Svētku noskaņa ir!» – Rīgas iedzīvotāji un viesi svin galvaspilsētas dzimšanas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ne ar lieliem masu pasākumiem, bet ar izzinošām pastaigām un nelieliem koncertiem piektdien, 14. augustā, sākas Rīgas svētki. Trīs dienu laikā galvaspilsētu iespējams iepazīt no citas puses – apskatīt vietas, kur uzņemtas filmas, izstaigāt ziedu labirintu vai pēkšņi nokļūt zaļumballē paša pagalmā.

Šogad svētki nāk pie rīdziniekiem, un viņiem pat nav jāpamet savas mājas, vien jāatver logs vai jāiziet uz balkona. Jau no paša rīta piektdien Rīgas ielās bija sastopami dejojoši jaunieši tautastērpos. Tie ir deju ansambļa “Daiļrade” dalībnieki, kas aicināja piedalīties Brīvdabas muzeja Gadatirgus 50. sezonas ceļojošajā zaļumballē, kas ir viens no šī gada Rīgas svētku pasākumiem.

Brīvdabas muzeja gadatirgus zaļumballe piektdien viesojas Rīgas centrā, Juglā, Āgenskalnā un citviet pilsētā. Tas atpazīstams gan pēc mikroautobusa, gan pēc jestras mūzikas un dejotājiem.

“Es šodien internetā izlasīju un speciāli atnācu, un esmu ļoti apmierināta! Ir svētku noskaņa! Svētki ir!” stāsta Rīgas iedzīvotāja Monta.

Šogad Rīgas svētki tiek svinēti ar koncertiem, izstādēm, sporta sacensībām un vides pasākumiem. Pie tādiem pieskaitāma arī izstāde pilsētas ielās un laukumos “Šajā vietā pirms… gadiem”, kurā interesenti ar senu foto starpniecību var doties ekskursijā uz seno Rīgu. Pavisam Rīgas centrā šādi stendi ir izvietoti 20 vietās.

Rīgas svētkos cilvēki aicināti pilsētu atklāt paši – pastaigās pa vietām, kur uzņemtas slavenas filmas, apskatot ēkas, kurās mainījusies Latvijas vēsture, un daudz un aktīvi kustoties. Skeitparkos un pie sporta iestādēm būs iespēja sevi aktīvi pierādīt.

“Nevajag speciālu sporta tērpu vai inventāru, vienkārši labs garastāvoklis, ērti apavi un labi iziet šķēršļus. Šķēršļu josla un uzdevumi – katrs uzdevums piemērots jebkuram, pat mazākam,” stāsta sporta aktivitāšu rīkotājs Adiļs Maksimovs.

Kopumā no piektdienas līdz svētdienas vakaram Rīgā notiks vairāk nekā 70 pasākumi. Tos vieno moto “Pastaiga pa pilsētu”. Tieši ar aicinājumu pastaigāties šie svētki atšķiras no iepriekšējiem. Iemeslu var noprast pēc visur pieminētajiem distancēšanās ierobežojumiem un atbildīgu svinēšanu.

Rīgas svētku atklāšana notiks ar Raimonda Paula pateicības koncertu “Manai Rīgai”, kurš tiks spēlēts ārkārtas situācijas laikā iesaistītajiem mediķiem, sociālajiem darbiniekiem, glābējiem un citiem profesionāļiem. Šo pasākumu būs iespēja noskatīties arī Latvijas Televīzijas ēterā svētdienas vakarā.

Sekojoši, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad Rīgas svētkus apmeklēja vairāki simti tūkstoši cilvēku, šogad svētku rīkotāji lēš, ka to skaits varētu svārstīties ap 70 tūkstošiem.

Lai mazinātu ļaužu daudzumu, sabiedriskais transports šoreiz nav par brīvu. Tāpat visus pasākumus uzraudzīs kārtības sargi. Rīkotājiem ir tiesības jebkurā brīdī pārtraukt pasākumu vai uzvedumu, ja cilvēki aizmirst par distancēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti