Rīta Panorāma

Intervija ar Ernestu Cerbuli, Edvardu Lansmani un Eināru Lansmani

Rīta Panorāma

Mālera dziesmas un Bēthovena "Heroiskā"

Intervija ar Katrīnu Dimantu

«Supernova» fināliste Katrīna Dimanta: Popmūzikas vairs īsti nav, jo pilnīgi viss ir popmūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Katrīna Dimanta ir viena no deviņiem šī gada autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" finālistiem. Šī gada konkursā viņa ir viena no pieredzes bagātākajiem dalībniekiem ar starptautisku pieredzi. Katrīna Dimanta 8. februārī startēs ar dziesmu "Heart Beats".

Viņa jau 2014. gadā kā grupas "Aarzemnieki" dalībniece pārstāvējusi Latviju Eirovīzijas finālā Dānijā un arī vēlāk koncertējusi visā pasaulē: Amerikā, Kanādā, Ķīnā, Brazīlijā, Austrālijā, Turcijā un Eiropā. Katrīnas Dimantas vārds vislabāk būs pazīstams tautas un pasaules mūzikas klausītājiem – tā, piemēram, 2019. gadā projekta "ImantaDimanta un draugi" ietvaros tika izdots albums "Līgo", taču Katrīnu interesē muzikālā daudzveidība. Viņa piedalījusies arī dziesmu rakstīšanas nometnē "RigaLive", savukārt labdarības fonda "Līdzskaņa"  nometnē tapusi dziesma "Heart Beats", ar kuru Katrīna piedalās "Supernova 2020". Dziedātāja ir arī Dakteris Klauns, kas ar dziesmu un smieklu spēku ārstē slimnīcās nonākušos bērnus.

"Dziesma "Heart Beats" ir par meiteni, kas rīta agrumā dodas pilsētas sapņainajās ielās, sekojot savai sirdsbalsij. Pavisam negaidīti viņa savā ceļā satiek senu mīlestību, kas liek sirdij pukstēt straujāk, un, ilgi nedomājot, abi divi turpina ceļu kopā visa mūža garumā. Dziesma aicina visus ieklausīties savos sirdspukstos un sekot tiem, lai arī kur tie aiznestu, jo ceļā var gadīties satikt īsto mīlestību!" saka Katrīna.

Katrīna, kā tu vērtē mūsdienu eklektiskajā laikā radīto popmūziku?

Mūsdienu popmūzika rodas no žanriem, kas nekad nav bijuši popmūzika.

Ir nojauktas robežas, un mūzikai ir dota iespēja saplūst kopā – vairoties ar klikšķiem un ar straumējumiem aptvert masas.

Popmūzikas vairs īsti nav, jo pilnīgi viss ir popmūzika. Mūsdienās tā ir ļoti dažāda, tikpat dažāda, cik atšķirīgi ir tās izpildītāji un autori.

Skatoties uz "Supernova 2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir tavas lielākās kvalitātes?

Manas lielākās kvalitātes ir balss, iekšējā brīvība un enerģiskums, kas uzrunā dažādu paaudžu klausītājus. Man piemīt sadarbības prasmes. Es nebaidos komunicēt un lūgt padomu pieredzējušiem profesionāļiem. Esmu atvērta ieteikumiem.

Ap mani sapulcējusies visraibākā komanda – panki, metālisti, talantīgi dejotāji un visi citi ārkārtīgi talantīgie cilvēki, kas iesaistīti priekšnesuma veidošanā.

Jā, viņiem, iespējams, nav Eirovīzijas vai līdzīgu TV šovu pieredze, bet līdz ar to ir pavisam svaigs un citādāks skatījums uz to, kā lietām jānotiek. Tas, ka varam sanākt kopā un rast kopīgu valodu, arī ir ceļš uz to, lai uzrunātu un plūktu laurus pasaules līmenī! Protams, mans trumpis – iepriekšējā dalība lielajā – ir neaizmirstama, stiprinoša, bagātīga pieredze.

Kura būtu tā dziesma, kuru tu varētu nodziedāt un arī dziedātu 3.00 naktī? Ar kuru dziesmu tu spēj glābt jebkuru situāciju?

Man bieži prātā skan Džordža Ezras (George Ezra) dziesma "Budapest", arī "Mercy", ko izpilda Dafija (Duffy). Nezinu īsti, vai ir kāda viena dziesma, kas var glābt visās situācijās, bet katrā ziņā mani nomierina šūpuļdziesmas, tās arī reāli cenšos paturēt prātā.

Jāsaka godīgi, pēdējos mēnešos ļoti pielipusi manis radītā dziesma "Pipars", kas ir atdzejota angliski un "Supernovā 2020"  startē kā "Heart Beats". Dziesmas piedziedājums virpuļo pa galvu un laužas uz āru.

Bija arī laiks, kad varēju kaitinoši ilgi savā galvā "uz riņķi" klausīties dziesmu "Salauzta sirds".

Kas ir tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma ?

1997. gadā mana favorīte bija "Katrina and the Waves" izpildītā dziesma "Love Shine a Light". 2009. gadā patika Aleksandra Ribaka (Alexander Rybak) "Fairytale". Šo dziesmu atceros, jo bērnībā man ļoti patika tieši vijoles solo, un arī šajā dziesmā tas bija fantastisks! No 2014. gada varu izcelt grupas "Firelight" dziesmu "Coming Home".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 
8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti