Rīta Panorāma

Elitas Patmalnieces jaunās radošā rezidences krāsu prieks

Rīta Panorāma

ASV gatavo jaunas sankcijas pret Krieviju

LTV konkursa "Supernova" pusfinālisti - apvienība "Mēs Jūs Mīlam"

Ralfs Eilands sapratis, kādam jābūt Eirovīzijas šovam: Es tur neesmu vajadzīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Viena no 17 konkursa "Supernova" pusfinālā iekļuvušajām dziesmām ir "Rich Itch" – skaņdarbs, kurš, kā atklāja mūziķis Ralfs Eilands, tika sarakstīts pusstundas laikā un konkursam pieteikts kā joks – kā solistu nosaucot Eilanda draugu, humoristu Kasparu Breidaku. Kā dziesmas izpildītāji tagad pieteikta Eilanda un Breidaka apvienība "Mēs jūs mīlam", taču pārsteigumu pilns solās būt "Supernovas" pusfināla šovs. Eilanda vārdiem – ""Mēs jūs mīlam" paredz to, ka mēs drīkstam arī nebūt uz skatuves. "Mēs jūs mīlam" kolektīvs var būt jebkas."

"Šī dziesma, ar kuru "Mēs jūs mīlam" piedalās "Supernovā", – "Rich Itch" – tika sarakstīta aptuveni pusstundas laikā ar filozofijas šķidrumu rokā divos naktī kopā ar maniem čomiem Valteru Sprūdžu un Rūdolfu Ozolu. Mēs izdomājām, ka būtu riktīgi rēcīgi iesniegt to dziesmu konkursā un pieteikt kā solistu Kasparu Breidaku," LTV "Rīta Panorāmā" stāstīja Eilands.

Eilands, Kasparam Breidakam nezinot, viņu konkursam arī pieteicis. Mūziķis stāstīja: "[Kaspars] smējās, viņam ļoti patika. Viņš teica, ka ir nenormāli interesanta sajūta, kad tev zvana televīzijas pārstāve, tu pirmais iebrauc, ka tas ir joks, un pēc tam saproti, ka viņa jau no paša sākuma saprata, ka šis zvans ir lieks – "viņš nezina"."

Dziesma iekļuva konkursa pusfinālā. Eilands atklāja: "Un tad mēs vienojāmies, ka skaņdarbu izpildīs "Mēs jūs mīlam". Jo "Mēs jūs mīlam" paredz to, ka mēs drīkstam arī nebūt uz skatuves. "Mēs jūs mīlam" kolektīvs var būt jebkas. [..] Ja "Mēs jūs mīlam" piedalītos golfa sacensībās, mēs to darītu ar baltiem cimdiem, polo kreklos, respektējot šo sporta veidu, klusējot un neālējoties kā tādi divi ķēmi. Tas pats ir arī Eirovīzijā. Mēs esam sapratuši, mūsuprāt, kādam priekšnesumam ir jābūt Eirovīzijā. Mums šķiet, ka ir pietiekami daudz reižu kāds gājis ar nepareizo servi vai nepareizo hokeja nūju uz tenisa sacensībām.

Tāpēc mēs piedāvāsim skatītājiem, domājot jau par lielo Eirovīziju, to, kas ir nepieciešams tur. Ne es, ne Kaspars neesam tur vajadzīgi."

"Mēs jūs mīlam" ir apvienība, kuras pamatā ir Kaspara Breidaka un Ralfa Eilanda draudzība. Viņi ir raduši viens otru ikdienā, savās izrādēs un reizēm arī dažādu TV un radio tiešraižu laikā izaicināt vai "pavilkt uz zoba". Dziesma "Rich Itch" mudina jebkurā situācijā un jebkurā vietā nezaudēt savu pārliecību, apzināties savu cenu. Katrs cilvēks ar savu personību ir tikai viens tāds uz pasaules, tātad labākā viņa paša versija, kāda jebkad ir radīta. "Mēs jūs mīlam" ar šo pārliecību aicina iet cauri dzīvei uz pilnu banku.

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti