Rīta Panorāma

Instalācija – mīlestības vēstule klimatam

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Maskavā caurumus ietvēs aizpilda ar mākslu

Maskavā caurumus ietvēs aizpilda ar mākslu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lielākas vai mazākas bedres un caurumi bruģī un ietvēs ir katras lielas pilsētas nediena. Bet Maskavā kāds keramikas mākslinieks tās sācis aizpildīt ar miniatūriem, bet rūpīgi veidotiem mākslas darbiem.

Ietvēs bieži atrodamos caurumus un bedrītes, kas nav retums arī Krievijā, aizpilda un izdaiļo Ivans Kravčenko, 26 gadus vecs keramikas mākslinieks. Viņš stāsta: "Šie apaļie caurumi ir  standarta formas. Vienkārši ir daudz vietu, kur ir noņemtas ceļa zīmes, atstājot caurumus. Vai arī kur kādreiz bija stabi, ir citas lielāka diametra bedres, kuras tā arī netika aizklātas."

Kravčenko ir profesionāls keramiķis. Viņš pelna iztiku ar keramikas izstrādājumu izgatavošanu un meistarklasēm. Bedrīšu aizlāpīšana ir viņa hobijs. Apaļās keramikas spundītes Kravčenko veido no māla, apdedzina un glazē ar dažādiem zīmējumiem.



Mākslinieks šo projektu sāka 2018. gadā savā dzimtajā Irkutskā. Viss sākās, kad Kravčenko reiz gājis pa ielu un ievērojis pilsētas ne pārāk spožo ietvju stāvokli. Un sāka domāt, ko gan viņš pats varētu darīt lietas labā.

Jau kādu laiku viņš mākslinieciski lāpa bedrītes arī Maskavā. Un viņa darba augļus ievēro arī garāmgājēji.

"Lūk, ir bedre, un šai bedrei nav jēgas vai mērķa. Tā nekur neved. Tā ir nepilnība. Bet viņš šo trūkumu novērš, un tas ir brīnišķīgi," teic Maskavas iedzīvotājs Igors.

Mākslinieks domā – viņu motivē cilvēku reakcija. Kravčenko visus savus ietvju ielāpus nofotografē un ievieto savā "Instagram" lapā. Dažkārt ļaudis komentāros pauž prieku, ka savās dienas gaitās ir atraduši konkrēto ielāpu. Šobrīd mākslinieks Irkutskas un Maskavas ietvēs ir uzstādījis ap septiņdesmit šādu ielāpu. Kravčenko arī saka, ka nebūt neskumtu, ja viņa radītie bedrīšu ielāpi pazustu zem jaunas asfalta kārtas, jo viņa projekta galvenais mērķis ir padarīt ceļus sakoptākus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti