Rīta Panorāma

MVT vasaras mājā Esplenādē mākslinieciska interpretācija par Juri Gagaini

Rīta Panorāma

Lielākais aviošovs Baltijas valstīs "Jurmalas Airport" lidostā Tukumā

Lūznavas muiža aicina uz satikšanos "Mākslas piknikā"

Lūznavas muiža aicina uz satikšanos «Mākslas piknikā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šajā svētdienā, 21. jūlijā, Lūznavas muiža un parks jau ceturto reizi aicina uz satikšanos mākslas un garšu festivālā “Mākslas pikniks”. No plkst. 13.00 līdz 22.00 “Mākslas piknikā” paredzēta plaša programma. Šīgada “Mākslas pikniks” ir arī viens no četriem notikumiem Rēzeknes novada dienu svinībās.

"Kā mēs sakām Latgalē - Rīga latgaliešiem ir tuvāk, nekā rīdziniekiem Latgale, bet tā nav. Tie ir tikai 250 kilometri. Attālums ir sarucis, un patiešām katru gadu apmeklētāju skaits palielinās," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" stāsta Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule, raksturojot "Mākslas pikniku" kā lēnu un nesteidzīgu, ģimenes vai draugu lokā pavadāmu pasākumu.

Šīgada “Mākslas piknika” muzikālajā programmā ir gan pašmāju mūziķi, gan, kā ierasts, mūziķi no Lietuvas un Igaunijas. Uzaicināti arī mūziķi no ASV un Brazīlijas.

Piknikā uzstāsies džeza trio “The CieL Experience” no ASV, četru profesionālu mūziķu apvienība “Subtilu Z” no Lietuvas, jestrs un virtuozs gypsy-jazz trio “Titoks” no Igaunijas, turbofolka grupa “Oranžās brīvdienas”, indipopa grupa “Sus Dungo”, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupa “Čellu Dream Team”, kas klausītājus iepazīstinās ar emocionālu un virtuozu programmu “Cello – La Fiesta!”, un ģitārspēles virtuozs un komponists Eduardo Agni no Brazīlijas, bet “Mākslas piknika” dienu noslēgs mūziķu apvienība “Nepāriet”, kurā Imanta Kalniņa mūzikā satiekas Jānis Šipkēvics, Alise Joste, Evija Vēbere, Kārlis Josts, Rūdolfs Dankfelds, Kaspars Vizulis.

Arī piknika mākslas programma ir gana plaša un īpaša. Būs vērojama mākslas plenēra norise, piedzīvojamas vairāk nekā desmit radošās darbnīcas gan lieliem, gan maziem, iespēja piedalīties jauna vides objekta tapšanā, tāpat arī šogad tiks kurināts un izņemts Lūznavas muižas keramikas ceplis.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs apskatīt vairākas izstādes – franču mākslinieka Gotjē Osiepā darbu izstādi, 7. Starptautiskā keramikas simpozija izstādi, kas tapusi sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, populārā “Instagram” konta @dailypurrr zīmēto kaķu izstādi un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu gaismas objektu izstādi. Tāpat būs skatāmi tērpu mākslinieces Daigas Latkovskas tērpi, Igaunijas mākslinieka Ivara Reimanna darbi, kā arī iespēja vērot mākslinieču apvienības “V.I.V.A.”, Grietas Butjankovas un Anastasijas Bikovas rosīšanos.

Visas dienas garumā Lūznavas parkā paredzēti ēšanas prieki. “Mākslas piknikā” būs iespēja nogaršot Latgalē grauzdēto kafiju “KUUP”, turpat Rēzeknes novadā topošos saldumus “Cukurella”, šovasar populāros “Fresh” burito, krāsainos “ColorPasta” makaronus, kā arī izbaudīt citu, kopā vairāk nekā desmit ēdinātāju piedāvājumu. Tradicionāli piknika apmeklētāji varēs piedalīties ēdienu meistarklasēs, no kurām īpaši gaidītas būs Latgalē neierastās marokāņu vakariņas.

Viena no “Mākslas piknika” neparastajām daļām ir izrādes un notikumi dažādās mazāk atklātās Lūznavas muižas kompleksa vietās un laikmetīgās mākslas piedāvājums. Šogad pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties četras laikmetīgās dejas izrādes – “Miss Lietuva” (Lietuva), “Celies”, “Divotne” un “Vientuļais gans”, vērot “leven company” (Vācija) baletdejotājas un mākslinieka radīto performanci “Debesis un zeme”, kā arī piedzīvot laikmetīgā cirka “Drüaad” (Igaunija) akrobātisko priekšnesumu Lūznavas muižas parka kokos. Arī šogad pasākuma laikā darbosies kino telts, kurā būs iespēja noskatīties četras Latvijas simtgades filmas – “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”, “1906” un “Homo Novus”.

Mākslu un garšu festivāls “Mākslas pikniks” kā allaž īpašu programmu būs sarūpējis arī mazākajiem mākslas baudītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti