Latviešu komiķi jokos par Eiropu stendapā «Eiroremonts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Komiķe un cilvēktiesību aktīviste Džemma Sudraba aicina uz stendapu par Eiropu un tās vērtībām, kā arī mūsu lomu Eiropas Savienībā. Pasākums notiks 12. novembrī pulksten 19.00 Tallinas pagalma "Tu jau zini kur" (bezmaksas ieeja) un tajā piedalīsies arī komiķi Aiva Birbele, Laura Šinka, Jānis Kreičmanis un Aleksandrs Guzenko, informēja organizatori.

"Ierasts, ka par Eiropas nākotni izsakās politiķi, ekonomisti un žurnālisti. Tomēr mums likās, ka īpaši labi ar to viņiem neveicas, tādēļ pilsoniskā degsmē esam gatavi runāt paši. Pasākuma nosaukumā ironizējam par īpašo latviešu pieeju tam, kā mēs izjūtam un saprotam Eiropu. Mūsu mājokļos Eiropas ideja ienāca kopā ar rīģipša arkām un plastmasas griestiem. Varbūt kaut kādā ziņā tas ir simbols Eiropai arī mūsu prātos. Šajā pasākumā paskrubināsim apmetumu no šīm sienām un paskatīsimies, kas tad ir īpašā latviskā izpratne par mums Eiropā," atzīmēja Džemma Sudraba.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Jaunatnes gada programmā ar vēlmi iesaistīt dažādas paaudzes sarunās par to, ar kādiem izaicinājumiem mēs ikdienā saskaramies kā Eiropas Savienības pilsoņi. Vakars paredzēts brīvā gaisotnē ar komiķu Džemmas Sudrabas, Aivas Birbeles, Lauras Šinkas, Jāņa Kreičmaņa un Aleksandra Guzenko priekšnesumiem, tematiski skarot dažādus aktuālus un sensitīvus tematus, sākot no etniskās daudzveidības līdz LGBT tiesībām un veselības aprūpes pieejamībai.

Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt stendapu bez ieejas maksas, iepriekš rezervējot  sēdvietu šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti