Ko darīt mājās? Filmas un raidījumus iesaka Eva Johansone

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valstī izsludināts ārkārtējais stāvoklis, kurā aicina nedoties ceļojumos, izvairīties no sabiedriskām vietām un pēc iespējas sargāt sevi un tuviniekus, laiku pavadot  mājās. Visdrīzāk daudzi viens otram tuvākajās nedēļās pajautās - ko varētu šodien paskatīties? Mums ir priekšlikumi. 

Izolācija no sabiedriskiem pasākumiem ir iespēja ielūkoties sabiedrisko mediju arhīvā, lai noskatītos aizmirstus raidījumus un nokavētas filmas. Nekaitīgākais veids, kā pavadīt šo pandēmijas laiku. Izbaudiet šo apstāšanos un kavējiet laiku ar labu literatūru, raidījumiem un filmām!

Iedvesmai pāris ideju, ko vērts noskatīties arhīvā:

LTV dokumentālā filma par pasaulslaveno operdziedātāju Marinu Rebeku 

Skatāmviela visai ģimenei. Mani pārsteidza operdīvas dzīvesstāsts, neatlaidība, cilvēcība un ļaušanās dokumentācijai ar tik atvērtu sirdi un stāstījumu. Pāris epizodes bija ārkārtīgi pārsteidzošas, īpaši Marinas naivā stūrgalvība ceļā uz mērķi.  Brīnišķīgs Ilzes Strengas un Zitas Kaminskas kopdarbs. Īpaši iesaku noskatīties ģimenēm, kuru bērni mācās mūzikas skolās.

Portretraidījums par Zaigu Gaili

Ārkārtīgi dziļš, bet reizē trausls portretējums Henrietas un Andreja Verhoustinsku radošā tandēma izpildījumā. Par arhitektūru, dzīvi, īpaši savpatīgu skatījumu uz apkārtējām norisēm. Daudz nepopulāru, sāpīgu brīžu, ko parasti neizceļ virspusīgās intervijās. Pēc šī raidījuma noskatīšanās man bija sajūta, ka izcilo arhitekti esmu satikusi klātienē.

Kāpēc Latvija neieguva Roņu salu? Mārtiņa Ķibilda raidījums “Atslēgas”

Jautājums par Roņu salu mani tirdījis kopš pamatskolas laikiem. Tolaik atradu pāris apmierinošu atbilžu, bet šajās “Atslēgās” var rast precīzu vēsturisku un faktoloģisku atbildi. Raidījums patiks ģeogrāfijas un ceļojumu cienītājiem. Beidzot arī ieraudzīju, kā tad izskatās Roņu sala un kas tur dzīvo!

''Literatūre'' pie Kārļa Vērdiņa Ņujorkā

Daudzi droši vien nezina, ka slavenais latviešu dzejnieks pēdējos gadus pavada studijās ASV. “Literatūres” sērijas ir spilgtas epizodes, kas patīkami iepriecina grāmatu lasītājus, vēstures cienītājus un kultūras raidījumu baudītājus. Šī un Ievas Melgalves sērija patika vislabāk. Patīkamu tūri literatūrā!

Portretraidījums par režisori Ingu Tropu

Jau ilgu laiku ar patiesu interesi sekoju līdzi režisores Ingas Tropas nepieradinātajām idejām teātrī. Viņas izrādes uzrunā, liek aizdomāties un aizkustina līdz sirds dziļumiem. Prasme savīt visneparastākos cilvēkus savu darbu īstenošanā, mani turpina pārsteigt. Šis raidījums atklāj radošā darba aizkulises un patīkami uzrunā ar ritmu, kādā veidots. 

Dokumentālā filma “Elpojiet dziļi! Filmas arheoloģija“

Esmu Agitas Cānes-Ķīles un Dairas Āboliņas veidoto filmu arheoloģiju fane. Ja piespiedu brīvdienās skatīsities Latvijas kino zelta klasiku, tad noteikti pameklējiet, vai par šīm filmām nav veikti “arheoloģiskie izrakumi”. Fantastiski atradumi, aizkulises, intervijas, kino triki un daudz kas cits, kas patiks ikvienam kinomīlim. Mani favorīti ir “Elpojiet dziļi” un “Ābols upē” aizkadru stāsti

Raidījums par mākslinieku Zariņu ģimeni

Šo raidījumu noskatījos divreiz. Pat nezinu, kādēļ, bet tas ārkārtīgi uzrunāja. Māksla, pavadošā mūzika, veids, kā mākslinieku ģimene domā, mazliet mīklainības, bet daudz krāsu. Šis portretējums patiks vizuālās mākslas cienītājiem.

Mākslas vingrošana radio ēterā

Patīkami aktuāls un laikmetīgs raidījums jau kādu laiku skan LR3 “Klasika” frekvencēs. Ja neesat pamanījusī, iesaku paklausīties un pavingrot!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti