Rīta Panorāma

Nīderlande darbu sākusi "elektriskā barža"

Rīta Panorāma

Pasaulē sāk mazu bērnu vakcināciju pret Covid-19

Cep maizi ar portretiem

Klaips ar «oriģinālu seju» – Krievijā uz maizes attēlo portretus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ilgstošie Covid-19 pandēmijas ierobežojumi daudzviet pasaulē mudinājuši cilvēkus sākt kaut ko jaunu. Tā aktrise un māksliniece Serafima Krasņikova Krievijā pievērsusies maizes cepšanai. Un  nebūt ne vienkāršai, jo viņas krāsnīs top klaipi – katrs ar savu oriģinālu seju.

Maize ar portretiem ir 24 gadus vecās Maskavas aktrises Serafimas Krasņikovas ideja. Un tā dzima pagājušajā gadā, kad Krievija kopā ar lielāko daļu pārējās pasaules nonāca izolācijā.  Maizes cepšana kļuva par populāru izolācijas hobiju, un arī aktrise tam padevās: “Kad es mājās, savā vasarnīcā cepu maizi, man bija kaut kā garlaicīgi. Iegriezu to vienā, tad citā veidā, bet man tas šķita ļoti vienādi. Bet tad es reiz izveidoju uz klaipiņa seju, domādama, ka no tā jau nekas neiznāks, bet, kad izņēmu no krāsns, izrādījās jauki smaidoša maizes seja, maizes portrets. Un tā viss sākās.”

Tagad maizes cepšana ir ne tikai aktrises nodarbošanās, bet arī nopietns peļņas avots, bet portreti uz klaipiem – viņas īpašais zīmols.

“Man patīk cilvēki, tāpēc domāju, ka kaut kur manī sēž daudzas sejas, kuras es dzīves laikā esmu redzējusi. Zīmējot portretus, es nekad nezinu, kas sanāks, bet es varu iedomāties kādu, un šīs iezīmes, iespējams, parādīsies portretā," teic maizes cepēja.

Viņas darbu jau novērtējuši daudzi pircēji, kas arī novērtē mākslinieces spēju grūtos apstākļos nepadoties.

Pircēja Marija Bajeva atzīst: "Esmu ļoti pārsteigta, kā šī piespiedu mājsēde izrādījās izdevīga, jo tieši pandēmijas laikā radās šis projekts, un ir tik jauki, ka Serafimai kādu dienu izdevās uzzīmēt šos portretus. Varbūt, ja viņa būtu aizņemta savā ikdienas darbā, viņai nebūtu radusies šāda iespēja.”

Daudzi arī atzīst, ka, paņemot rokās klaipiņu, sajūtas tā, it kā tas būtu radīts tieši viņiem un pat saskata uz tā izveidotajā sejā savu līdzinieku. Maize ar dvēseli, tā mēdz teikt par Serafimas Krasņikovas radītajiem klaipiem, kuri ne tikai interesanti izskatās, bet arī esot patiesi gardi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti