Jauno pastmarku bloku veltī Latvijas un Kirgizstānas diplomātiskajām attiecībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot Latvijas Republikas un Kirgizstānas Republikas diplomātisko attiecību 25.gadadienu, Latvijas Pasts un Kirgīzijas Eksprespasts, kas ir Kirgizstānas oficiālais pasta operators ar tiesībām izdot pastmarkas, vienlaikus izdod šim notikumam veltītu pastmarku bloka kopizdevumu.

Filatēlijas jaunumu pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2018.gada 5.oktobrī Rīgas 50.pasta nodaļā, Stacijas laukumā 3, tirdzniecības centrā Origo, no plkst.8 līdz 19.

Pastmarku bloka dizaina autore ir Moldovas māksliniece Darja Majere (Daria Maier), uz pastmarkām attēlojot Latvijas un Kirgizstānas nacionālo eposu varoņus. Uz vienas no pastmarkām redzams Andreja Pumpura eposa Lāčplēsis"" galvenais varonis, savukārt uz otras pastmarkas – kirgīzu eposa varonis Manass Lielais.

Pastmarku bloks izdots 25 000 eksemplāru tirāžā, bet katras pastmarkas nominālvērtība ir € 1,10, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā ar svaru virs 500 gramiem. Līdz ar pastmarku bloku izdota arī īpaša aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

Par Latvijas un Kirgizstānas diplomātisko attiecību dibināšanas datumu ir uzskatāms 1993.gada 18.marts, tāpēc Kirgīzijas Eksprespasts inicēja abu valstu kopizdevuma izdošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti