Ivars Kalniņš 70 gadu jubileju svinēs uz festivāla «Jūras pērle» skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas aktierim Ivaram Kalniņam 1.augustā paliks 70 gadu. Šo dienu aktieris svinēs kopā ar draugiem un kolēģiem Otrajā starptautiskajā teātra un kino mūzikas festivālā “Jūras pērle”, kas no 30.jūlija līdz 3.augustam notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Iemīļotā Latvijas aktiera jubilejai veltītajā vakarā pasākuma viesi dzirdēs dziesmas un mūziku no kinofilmām un mūzikliem, kuros aktieris ir piedalījies, informēja festivāla “Jūras pērle” pārstāvji. Pasākuma viesi varēs ne tikai apsveikt Kalniņu, bet arī skatīt citus viņa leģendāros kolēģus – brīnišķīgus Krievijas un Latvijas aktierus.

Rīgas lepnums, “latviešu Pīrss Brosnans” – Kalniņš vienmēr bija nepārspējams un elegants “Rietumu parauga” dumpinieks: jaunībā spēlēja rokgrupās, dziedāja, dejoja, nēsāja garus matus un bikses ar platiem galiem. Un gluži dabīgi nolēma saistīt savu dzīvi ar mākslu, absolvējot J. Vītola Latvijas Valsts konservatorijas aktieru nodaļu. Savas karjeras laikā Kalniņš veiksmīgi piedalījies gan teātra uzvedumos, gan arī filmās, no kurām daudzas ir iekļautas padomju un Latvijas kino “zelta” krātuvē.

Runājot par Kalniņa darbiem, nevar nepieminēt filmas “Vālodzīte” (1972), “Uzticamais draugs Sančo” (1975), “Teātris” (1978), “Personisko drošību negarantēju…” (1980), filmu-opereti “Silva” (1981), “Laiks mīlēt” (2002), seriālus “Drongo” (2002), “Aizmirstais” (2011) un vēl atsevišķi – “Ziemas ķiršus” (1985), kas nenoliedzami ir viena no vispieprasītākajām padomju melodrāmām.

Starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls “Jūras pērle” notiks no 30.jūlija līdz 3.augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Šogad kūrortu apmeklēs vairāk nekā 100 populāru aktieru, režisoru, producentu, scenāristu, komponistu no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un citām valstīm. Skatītājus gaida piecas neaizmirstamas dienas kopā ar iemīļotajiem māksliniekiem - koncerti, sporta spēles pludmalē, radošās tikšanās, ballītes un daudz kas cits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti