Rīta Panorāma

Intervija ar leģendārā raidījuma "Labvakar" žurnālistu Ojāru Rubeni

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Supernovas pusfinālists - Justs ar dziesmu "Stranger"

«Esmu atpakaļ!» Eirovīzijas veterāns Justs «Supernovā» šogad piedalās ar dziesmu «Strangers»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eirovīzijas veterāns Justs Latvijas Televīzijas dziesmu konkursā "Supernova" šogad piedalās ar dziesmu "Strangers" un, kā pats atzina, tas ir viņa pieteikums, ka pēc pāris gadu prombūtnes nu ir atgriezies Latvijā un turpina muzicēt.

Kopš 2016. gada, kad Justs uzvarēja "Supernovā" un pārstāvēja Latviju Eirovīzijā, pagājis ilgs laiks, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina mūziķis: "Laiks skrien ļoti ātri. Pa šo laiku man bijis albums, izdevu dziesmas, trīs gadus Anglijā studēju mūzikas producēšanu un tagad jau gadu, pusotru esmu atgriezies Latvijā, un ar šo "Supernovu" gribu nedaudz pieteikt, ka esmu atpakaļ, es atkal vēlos muzicēt, dziedāt un turpināt darīt to, kas man patīk."

"Tas vienmēr ir tas grūtais jautājums – par ko ir dziesma?" neslēpa Justs. "Lai tā ieskicētu – dziesma ir par iekšējo pārdzīvojumu vai pārdomām, situācijām, attiecībām, par iešanu uz priekšu, spēka gūšanu un par to, ka dzīve turpinās."

Justs mūziķa karjeru sāka kā ielu muzikants, 2015. gadā pievienojās hiphopa grupai "Gacho". 2016. gadā uzvarēja "Supernovā" un ar dziesmu "Heartbeat" pārstāvēja Latviju Eirovīzijā. No 2018. līdz 2021. gadam Justs studēja mūzikas producēšanu BIMM universitātē Lielbritānijā.

"Supernovu" arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā – izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Visas pusfināla dziesmas vienkopus klausāmas konkursa mājaslapā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4. februārī pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv.

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursa "Supernova" uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti