Panorāma

Čerņihivā Krievijas raķetes triecienā septiņi upuri

Panorāma

Panorāma

Rīga svin 822. jubileju

Ar daudzveidīgiem pasākumiem Rīgā noris 822. dzimšanas dienas svinības

Visas dienas garumā Vecrīgā norisinās dažādi Rīgas 822. dzimšanas dienas svētku pasākumi. Šogad svētki veltīti drosmei un priekam, uzsverot laikmetīguma, līdzdalības, pilsoniskās aktivitātes un kopā būšanas nozīmi.

Ar daudzveidīgiem pasākumiem Rīgā noris 822. dzimšanas dienas svinības
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Rīgas dzimšanas dienas atklāšana norisinājās Rātslaukumā, kas šogad pārveidots par Drosmes laukumu, kur žurnāliste Kristīne Garklāva vadīja drosmes sarunas un kur Rīgai izskanēja apsveikumi gan no Rīgas daudznacionālajām kopienām, gan pilsētas Tartu, kas ir nākamā gada Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Tāpat norisinājās sadziedāšanās latviešu un ukraiņu valodā kopā ar kori "Maska". Savukārt no Rātslaukuma līdz Doma laukumam Drosmes profesiju parādē devās skursteņslauķi, ugunsdzēsēji, mediķi, Valsts un Pašvaldības policija, tā parādot tos cilvēkus, kas ikdienā pilsētu padara drošu, veselīgu un tīru.

Kā Latvijas Radio norādīja uzrunātie svētku apmeklētāji, karstums netraucē baudīt svētkus un pavadīt laiku ar ģimeni.

Arī bērniem Vecrīgā, Doma dārzā, rīkotas dažādas aktivitātes – radošās darbnīcas, teātra izrādes un koncerti.

Savukārt Doma laukumā svētku apmeklētājus sagaidīja vairāki koncerti, kur uz svētku skatuves kāpa gan Latvijas mākslinieki, gan ārzemju viesi.

Kā pirmie ne tikai svētku koncertu atklāja, bet arī tika sagaidīti ar lielu cilvēku pūli un ovācijām, bija 2022. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa uzvarētāji – grupa "Kalush Orchestra" no Ukrainas.

Svētku kultūras programmu Doma laukumā krāšņi noslēdza koncertuzvedums "Drosmes un prieka dziesmas", kurā uzstājās tautā zināmi un populāri mūziķi, kā Gustavo, Aija Andrejeva un daudzi citi.

Smilšu iela Rīgas dzimšanas dienā pārtapa par džeza un klasiskās mūzikas skatuvi, kur uzstājās gan vietējie talanti, gan pasaulē atzīti mūziķi. Taču Līvu laukums – par prieka un joku laukumu, kur svētku apmeklētāji iesaistījās joku sporta spēlēs, sliktāko anekdošu konkursā un citās aktivitātēs.

Vecrīgā dažādos laikos un vietās apmeklētājus priecāja arī cirka izrādes ar ielu māksliniekiem no Spānijas, Argentīnas, Beļģijas un Nīderlandes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti