10 iemesli, kuru dēļ noteikti ir vērts skatīties seriālu «Mežs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vai esat gatavi jaunam franču seriālam tumšās noskaņās un ar spriedzes pilnu scenāriju? Jau no ceturtdienas, 6. februāra, skatītāji var vērot panākumiem bagāto Francijas detektīvseriālu “Mežs”. Sarosieties, “Īstā detektīva” fani! Mums kaut kas ir jums! Ne par mata tiesu sliktākais “Mežs” ar spokaino skaņu celiņu un lieliskiem aktieriem parādīs, kā maza ciemata iedzīvotāji lēnām sapinas paši savos aizdomu slazdos, bet tuvējā mežā viena pēc otras pazūd jaunas meitenes. Esam jums apkopojuši 10 interesantus faktus par “Mežu”, kas skatīšanos padarīs vēl aizraujošāku.

1. Seriāls “Mežs” noteikti patiks tiem mistisko detektīvseriālu faniem, kuri jau sajūsminājās par skandināvu “Tiltu”, “Valanderu”, kuri dedzīgi gaidīja seriāla “Īsts detektīvs”(“True detective”) jaunās sezonas vai, piemēram, seriālu “Nogalināšana” (“The Killing”). Kas šiem seriāliem ir kopīgs? Protams, noskaņa, tumši meži, daudz koku, dabas draudošā klātbūtne, jaunu meiteņu pazušana, stāsts, kas ar katru brīdi uzdod arvien vairāk jautājumu, un pat okultisms un reliģiski rituāli. To visu, iespējams, atradīsit arī “Mežā”!

LA FORÊT
LA FORÊT

2. Sēriju divi galvenie varoņi ir leitnante Virdžīnija Miso un inspektors Gaspārs Dekērs. Virdžīnija ir par sevi pārliecināta mazā ciemata patriote. Viņa ļauj tikt sveikā senam draugam Tjerī, kurš pie auto stūres regulāri sēžas reibumā, un tas, protams, nepatīk principus mīlošajam Dekēram. Nelaimīgā kārtā tieši Tjerī tiek turēts aizdomās pēc 16 gadus jaunās Dženiferas pazušanas mežā. Vai viss būs tik vienkārši, un vainu novels uz ciemata “neveiksminieku”? Virdžīniju atveido populārā kanādiešu izcelsmes franču aktrise Suzanne Klemāna, ko itin pamatoti varētu saukt par radikālā “sliktā zēna” Ksavjē Dolāna aktrisi (“Māmiņa”, “Joprojām Lorenss”, “Es nogalināju savu māti”).

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

3. Šveiciešu izcelsmes franču aktieris Semjuels Labarts, kurš atveido inspektoru Dekēru, plašāku atpazīstamību TV industrijā guva 2013. gadā ar komisāra Lorensa lomu Agatas Kristi romāna ekranizējumos. Interesanti, ka viņš ir franciski ierunājis arī Havjera Bardema atveidotā ļaundara balsi Džeimsa Bonda sāgā un ir kļuvis par franču Džordžu Klūniju, regulāri ierunājot šī amerikāņu aktiera lomas. Ilgus gadus strādājis arī teātrī. “Intensīvi filmējoties seriālos, man atliek ļoti maz laika teātrim. Tādēļ pēc trīs gadu darbošanās es to pametu. Man ir ģimene, bērni. Diemžēl no kaut kā ir jāatsakās,” par savu pieredzi teātra un TV industrijā stāsta Labarts.

4. Priecīgas ziņas arī visiem mistisko fantāzijstāstu cienītājiem, jo sērijās īpaša loma būs arī noslēpumainajam baltajam vilkam, kurš mežā parādās franču valodas skolotājai Evai un vada viņu uz iespējamo nozieguma vietu. Taču ar to vien viss nebeidzas. Sērijās atradīsit arī dažādus mežā atrastus simbolus un elementus, kuru skaidrojumam būs nepieciešamas visas sešas sērijas.

5. Sēriju scenārija autore Delinda Džeikobsa kopā ar producentu Kristoferu Karmonu vēlējušies radīt seriālu ne tikai par mīklainos apstākļos pazudušām jaunām meitenēm, bet arī par attiecībām ģimenē un citam ar citu mazā ciematā, parādot ideju, ka šīs attiecības ir kaut kas daudz sarežģītāks.

6. Seriāla meža ainu uzņemšana bija visgrūtākais posms, jo ainas uzņēma galvenokārt dienasgaismā, kas radīja jaunus, radošus izaicinājumus operatoru komandai.

7. Seriāls savā izpildījumā ir īsteni eiropeisks. Tajā ir daudz atkailināšanās epizožu, kas to padara nepiemērotu auditorijai, kas jaunāka par 16 gadiem.

8. Sēriju producents Kristofs Karmona TV industrijā ir ne vien izglītojies, iegūstot maģistra grādu mediju tiesībās un menedžmentā, bet arī strādā šajā industrijā jau kopš 90. gadiem. Kad pirms astoņiem gadiem viņš nolēma kļūt neatkarīgāks un nezaudēt savu radošuma dzirksti, Karmona nodibināja neatkarīgu producentu kompāniju “Carma Films”, kuri ir “vainīgi” jau pie vairākiem lieliskiem detektīvseriāliem, to vidū arī par kādu izmeklētāju ar pārdabiskām spējām “Kontakts”.

Samuel Labarthe
Samuel Labarthe

9. Daļu seriāla ainu uzņēma Valonijas reģionā Beļģijas dienvidos netālu no Briseles, kā arī Ardēnu teiksmaino kalnu reģionā, sevišķi Mēzas upes krastos. Bet pēdējās sēriju ainas devās filmēt uz leģendāro ostas pilsētu Francijas ziemeļos Denkerku. Tā Otrā pasaules kara laikā tik stipri bombardēta un smagi cieta no postījumiem, bet laika gaitā to iecienījuši ne vien lielie zvejas kuģu īpašnieki pārvadājumiem, bet arī kino veidotāji. Vai atceraties “betmenfilmu” režisora Kristofera Nolana kara drāmu “Denkerka”?

Samuel Labarthe
Samuel Labarthe

10. Tā nav sakritība, ka visi svarīgākie sēriju notikumi rit mežā un koku zaros noslēptās alās, tādā mežā iet vienam šķiet pietiekami baisi. Šis noteikti nav aicinošais, saulainais pavasara mežs ogotājiem un sēņotājiem.

“..tā ir vieta, kurā atklājas cilvēka tumšākās puses, to skatītājam piekodina mežs, mājvieta laicīgās dzīves neskartam vientuļniekam, kurš pārvietojas kā sapņodams un dzīvo teju viduslaiku askēta dzīvi koka būdā.”

/Džons Hopvels, iknedēļas šovbiznesa žurnāls “Variety”/.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti