Rīta Panorāma

"Nevaru ciest, ka viņi ēd tik skaļi" - top muzikāla cirka izrāde

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Jau rīt "Supernovas" fināls

Vai ir jau skaidrs, kas uzvarēs «Supernovā»? Atbild Lauris Reiniks

"Supernovas" finālā nevajag paļauties, ka tāpat jau viss ir skaidrs. Ir jābūt aktīviem, jāiesaistās un jābalso par to, kas tiešām patīk, nevis jāizdomā, ka gan jau uzvarēs tas, es neko nebalsošu. Visu ir iespējams mainīt un ietekmēt ar mūsu balsīm – skatītāji un žūrija finālā būs vienlīdz svarīgi, pārliecināts Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" vadītājs Lauris Reiniks.

Vai ir jau skaidrs, kas uzvarēs «Supernovā»? Atbild Lauris Reiniks
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Sestdien, 10. februārī, desmit dziesmu konkursa "Supernova" finālisti sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, Malmē.

Par "Supernovu" runāts daudz, un viedokļi dažādi, bet viens no visplašāk izskanējušajiem apgalvojumiem vēl pat pirms pusfināla, kad tapa zināms, kas vispār piedalīsies, bija – jau skaidrs, kas uzvarēs, ka nav pat vērts balsot.

Intervijā "Latvijas Radio" Lauris Reiniks piekrīt, ka no dalībniekiem ir tikai viens tāds solists, kas patiešām ir lielākai daļai Latvijā zināms mākslinieks, bet nevajag steigties laikam pa priekšu: "Ir bijuši gadījumi jau agrāk vēsturē, un dažreiz vēsture mēdz atkārtoties. Es saku, ka brīnumi notiek, tāpēc rītdien nevajag paļauties, ka tāpat jau viss ir skaidrs. Būt aktīviem, iesaistīties un balsot par to, kas mums tiešām patīk, nevis izdomāt, ka gan jau uzvarēs tas, es nebalsošu.

Visu ir iespējams mainīt un ietekmēt ar mūsu balsīm – skatītāji un žūrija finālā būs vienlīdz svarīgi."

Ja pusfinālā varēja balsot tikai ierobežotu laika sprīdi –10 minūtes –, kad visas dziesmas jau bija izskanējušas, tad finālā varēs balsot jau no paša sākuma visu vakaru.

"Mēs visus numurus ar Ketiju Šēnbergu pateiksim, kurš numurs ir kurai dziesmai, un varēs balsot neierobežotā skaitā," skaidro Reiniks.

Finālu varēs skatīties dažādos kanālos. "Tas vispār ir fenomenāli. LTV1 tiešraide būs kā ierasti, bet LTV 7 ar surdotulku, tas nozīmē divi šovi vienā ekrānā vienlaicīgi," teic "Supernovas" vadītājs, piebilstot, ka varbūt tie, kuri prot zīmju valodu, pat labāk sapratīs dziesmu tekstus.

Konkursa vadītājs uzsver, ka portālā LSM.lv tiešraidi varēs skatīties visā pasaulē, un nebūs nekādu reģionālo ierobežojumu. "Pusfinālu jau skatījās un finālu vēl skatīsies gan ASV, gan Austrālijā, gan latvieši Eiropas valstīs, gan Eirovīzijas fani pat Āzijā. Rītdien daudzi cilvēki gan Latvijā, gan pasaulē būs kopā ar mums," zina stāstīt Lauris Reiniks.

Ko mākslinieki dara pirms lielā uznāciena Supernova finālā? Vai zālē ir skatītāji? Un ko vadītāji Lauris un Ketija dara reklāmas pauzēs? Šos un citus "Supernovas" aizkulišu "noslēpumus" vēstīs portāla LSM.lv reportāža.

"Supernovas" tiešraide 10. februārī sāksies pulksten 21.10, un to būs iespēja vērot LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kā arī LTV7, kur tiešraidi papildinās zīmju valodas tulkojums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti