Latvijas delegācija Eirovīzijā – kas viņi ir? Skaņu režisors Rūdolfs Kaufmanis

Visi Latvijas delegācijas pārstāvji Eirovīzijā strādā pie grupas "Sudden Lights" priekšnesuma, lai maksimāli kvalitatīvi un ar godu pārstāvētu savu valsti Eiropā. Turpinām iepazīstināt ar delegācijas sastāvu – šoreiz saruna ar skaņu režisors Rūdolfu Kaufmani.

Rūdolfa loma ir komunicēt ar Eirovīzijas skaņu cilvēkiem, sākot ar grupas tehniskajām vajadzībām uz skatuves – kāds bungu komplekts vajadzīgs, kāds mikrofons, un beidzot ar dziesmas skanējumu TV ekrānos.

Komunikācija ar organizatoriem sākās īsi pēc "Supernovas" uzvarētāja noteikšanas. Dokumentos sīki pa sekundēm tiek aprakstīts, kā ir jāskan grupas "Sudden Lights" skaņdarbam – kuras vietas ir skaļākas, kuras klusākas, kādi skaņu efekti ir vajadzīgi. Konkursa norises vietā arēnā Rūdolfs dodas uz auss monitoru telpu, kur jau sagatavots ausu skanējums, ko grupa dzirdēs, uzkāpjot uz lielās skatuves. Tālāk – uz nākamo telpu, kur grupa tiek aprīkota ar raidītājiem, mikrofoniem un auss monitoriem. Tikai tad puiši kāpj uz skatuves, bet delegācija dodas skatītāju vietās. Tur pie lielā ekrāna vēro, kā priekšnesums izskatīsies un skanēs tiešraides laikā. Tad visa delegācija dodas uz noklausīšanās telpu, kur priekšnesums tiek noskatīts vēl vairākas reizes. Ja ir kādi komentāri vai labojumi – tos var iesniegt.

"Bija tikai daži komentāri. Mēs tikai pieslīpējām dažus sīkumus, lai pasniegtu darbu tālāk pasaulei," pastāstīja Rūdolfs.

Pirmais mēģinājums bija aizvadīts veiksmīgi. Un Rūdolfs bijis gandarīts par to, kā dziesma skanēs TV ekrānos. Arī organizatoru profesionalitāte ir augstā līmenī.

Eirovīzija 2023 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

2023. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Liverpūlē, Lielbritānijā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

2022. gadā konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Latvijas pārstāvji konkursā uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā un tajā piedalīsies Armēnija, Beļģija, Kipra, Dānija, Igaunija, Grieķija, Islande, Rumānija, Albānija, Austrālija, Austrija, Gruzija, Lietuva, Polija, Sanmarīno un Slovēnija.

Konkursa fināls notiks 13. maijā.

Grupas "Sudden Lights" sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti